Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Terror Bird – 'Secret Rituals' (2012)



Οι Terror Bird είναι ένα τρίο από το Vancouver αποτελούμενο από τους Nikki Nevver (φωνητικά, keyboards), Bianca Karre and Jeremiah Haywood (drums). Πρωτοεμφανίστηκαν το 2006 στο μουσικό στερέωμα με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες μουσικές αντιφάσεις και την φωνή της Nikki που σου φέρνει στο νου έντονα Siouxsie αλλά και Zola Jesus.

Μετά το πρώτο “Sociopaths Are Glam” και το επιτυχημένο “Human Culture” του 2011, επανακάμπτουν με το “Secret Rituals” (από τη Rough Trade και μόνο σε βινύλιο) που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και 4 tracks του προσωπικού EP της Nikki Never “Waiting For Nothing”.

Το “Secret Rituals” βρίσκει τη Nikki Never χωρίς τον drummer Jeremiah αλλά με άλλους φίλους της στα synths και στο τσέλο. Ακόμη και σε τραγούδια όπως το επικό “Cult of Man”, η σύνθεση είναι πιο εκλεπτυσμένη και αποστασιοποείται από την κλασσική electro pop. Καθένα από τα τραγούδια ακούγονται σαν να εκτελούνται μπροστά σε ένα καθρέφτη με ένα αόρατο μικρόφωνο. H φωνή της Nevver είναι και πάλι εκκεντρική αλλά και κρυστάλλινη ταυτόχρονα. Το “Waiting For Nothing” μπορεί να θεωρηθεί το σημείο αναφοράς του άλμπουμ αλλά και το σκοτεινό “If We Escape”, το goth pop ‘thrill killer’ ή η σύντομη μπαλάντα “In My Bones”, δείχνουν ότι οι Terror Bird είναι στα καλύτερα τους.

Το ‘Secret Rituals’ είναι ένα αυθεντικό σκοτεινό pop αριστούργημα που είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσει κάθε οπαδός της καλής pop μουσικής.

Tracklist:

1. Thrill Killer
2. When I Woke Up
3. She Kissed Me And I Fell Ill
4. Secret Rituals
5. Waiting For Nothing
6. If We Escape
7. In My Bones
8. Playmate
9. Cult Of Man




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

hey thanks so much for the mention! but there is a correction i must make ;) secret rituals included no cello and has only nikki nevver and jeremiah drumming on it. bianca and leanne on cello are only in the live band so far