Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Holy State - 'Electric Picture Palace' (2012)


Οι Holy State με έδρα το Leeds, δημιουργήθηκαν μέσω του αμοιβαίου πάθους για την εναλλακτική ροκ της δεκαετίας του '90, κυρίως από εταιρίες όπως η Dischord και η Touch & Go και από καλλιτέχνες όπως η PJ Harvey και οι Girls Against Boys.
Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο τους demo το Φεβρουάριο του 2009, και από τότε κυκλοφόρησαν υλικό σε πολλές εταιρίες, με split singles μαζί με Pulled Apart By Horses, Brontide, Suckers, και Das Racist. Η σκληρή δουλειά και η φιλία τους οδήγησαν σε περιοδείες και εμφανίσεις σε festival, μοιράστηκαν σκηνές με τους Oxbow & Melt Banana, Blood Red Shoes και επιλέχηκαν για να συμμετάσχουν στην περιοδεία των Biffy Clyro στο Ηνωμένο Βασίλειο . Αυτή η έντονη δραστηριότητα τους είχε εδραιώσει στη δυναμική μουσική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους demo, οι Holy State κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘Electric Picture Palace’. Ηχογραφημένο στο Lightship95, η μπάντα συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη του στούντιο και φίλο Ben Phillips. Το Mastering έμεινε στα ικανά χέρια του John Golden, ένας άνθρωπος που έχει που έχει βάλει τις τελευταίες πινελιές σε δίσκους με τους Sonic Youth, lungfish και Melvins.
Το ντεμπούτο άλμπουμ έρχεται σε μια περίεργη στιγμή που η μπάντα αποφάσισε να διαλυθεί μόλις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του, και έτσι αυτό δεν είναι μόνο το ντεμπούτο τους, αλλά και το κύκνειο άσμα τους!
Το ‘Ride’ θέτει τον τόνο για το άλμπουμ με ξέφρενα drums και κοφτές κιθάρες. Το Single ‘Dial M for Monolith’ συνεχίζει το επιθετικό ύφος των δύο πρώτων κομματιών, μιμούμενο τα σκοτεινά φωνητικά του Kurt Cobain. Οι δυνατοί στίχοι στο σκοτεινότερο αλλά λίγο πιο μελωδικό ‘Sultan of Sentiment’ αναφέρονται σε τραγούδια αγάπης και ρηχά συναισθήματα. Το ‘Brain Caves’ προτείνει αρχικά μια νότα τρομπέτας, αλλά σύντομα αποδεικνύεται μια άλλη επίθεση - με όλα τα όργανα να γίνονται όλο και πιο έντονα, με πολύ ασυμφωνία και κοφτές κιθάρες και πάλι μπάσο στο τέλος.
Στα μισά του άλμπουμ το ‘Lady Magika’ μειώνει το θόρυβο, με μελωδικά φωνητικά και αραιότερα drums. Ακολουθείται από το ‘Love Tames The Wild’ το οποίο είναι εξίσου καλά γραμμένο. Για το υπόλοιπο του άλμπουμ, οι Holy State γυρίζουν πίσω στο punk, εκτός από το ‘The Ego Raiser’ ένα instrumental διάλειμμα στυλ XX . Αυτά τα κομμάτια αναδεικνύουν το ταλέντο της μπάντας με περισσότερη αποτελεσματικότητα.
Πολύ δυνατός δίσκος!!

Track listing:
01 Ride
02 Electric Picture Palace
03 Dial ‘M’ for Monolith
04 Sultan of Sentiment
05 Brain Caves
06 Dreamboat
07 Lady Magika
08 Love Tames the Wild
09 Medicine Hat
10 Solid State Messiah
11 The Ego Riser
12 Age of ADHD

http://www.facebook.com/holystate


Δεν υπάρχουν σχόλια: