Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Flogging Molly @ live at Block 33 Thessaloniki 28.08.2012



Φτάσαμε στο Block 33 περίπου στις 9.30' με κάποιες ελείψεις στην συνηθισμένη σύνθεση της γνωστής παρέας που δεν χάνουμε "με τίποτα" αυτά τα live και χασομερώντας  μέχρι να μπούμε οι Flogging Molly 10 η ώρα ήταν ήδη στην σκηνή. Σε ένα κατάμεστο Block 33, με ζέστη που σε κάνει να λυποθυμίσεις παρά που ο καιρός ήταν λίγο δροσερός, με τον κόσμο να μην του απασχολεί καθόλου αυτό. Το μόνο πράγμα που τον απασχολούσε είναι να χορέψει, να διασκεδάσει με τους  Flogging Molly να έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αφού σε κάθε τραγούδι στην κυριολεξία γινόταν χαμός. Το  Drunken Lullabies ήταν το πρώτο τραγούδι από τις επυτυχίες τους που όλο το κοινό κυριολεκτικά παραληρούσε και δεν είναι καθόλου υπερβολή.  
Mε τον τραγουδιστή της μπάντας Dave King να δίνει ρεσιτάλ στην οργάνωση της "εξέδρας" με ποδοσφαιρικά συνθήματα και τις συνεχές ευχαριστίες για τον κοινό της Θεσσαλονίκης, να μας εκμυστηρεύεται ότι του αρέσει η ρετσίνα και να μοιράζει μπύρες στο κοινό!  
Εκπληκτική στιγμή στο  Seven Deadly Sins τελευταίο τραγούδι του πρώτου μέρους του set list, αφού παιζόταν το κομμάτι, ένας-ένας αποχωρούσε και ο μόνος που έμεινε τελευταίος ήταν ο κιθαρίστας της μπάντας Nathen Maxwell παίζοντας ένα εκπληκτικό σόλο,  έπεσε μέσα στο κοινό, αφήνωντας πίσω του την κιθάρα να παίζει μόνη της τις παραμορφώσεις....
Στο μοναδικό encore που κάνανε η κατάσταση ήταν η ίδια, το κοινό τραγουδούσε και χόρευε παρά την κούραση και την ζέστη με την ώρα να έχει πάει ήδη 12 παρά 10 να μας χαιρετάνε με το  'Always Look on the Bright Side of Life' (Monty Python cover) και αποδεικνίωντας περίτρανα γιατί τους λατρεύουμε...
Πάντως προσωπικά μου άρεσε και το τραγούδι λιγάκι "εκτός κλίματος" A Prayer for Me in Silence  με την γλυκίτατη  και μοναδική γυναίκα της επταμελής μπάντας  Bridget Regan (βιολί,πνευστά) να συνοδεύει τον  Dave King στα φωνητικά. 
Bridget Regan για την οποία μου έμεινε μια απορία: Δεν "έσκασε" φορώντας συνέχεια δερμάτινο μπουφάν???

Setlist:

The Wrong Company
The Likes of You Again
Speed of Darkness
Revolution
Life in a Tenement Square
Whistles the Wind
Saints & Sinners
Drunken Lullabies
Requiem for a Dying Song
The Power's Out
The Son Never Shines (On Closed Doors)
A Prayer for Me in Silence
The Times They Are A-Changin'
(Bob Dylan cover)
Black Friday Rule
Oliver Boy (All of Our Boys)
Rebels of the Sacred Heart
Devil's Dance Floor
If I Ever Leave This World Alive
Seven Deadly Sins 

Encore:
The Worst Day Since Yesterday
Salty Dog
Float
Always Look on the Bright Side of Life

2 σχόλια:

SATILAU είπε...

DADDY,ΤΟ ALWAYS LOOK ON THE... ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΥΤΟΙ.OUTRO ΓΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΗΤΑΝ...ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ MARDUK-IMMOLATION.

SATILAU είπε...

DADDY,ΤΟ ALWAYS LOOK ON THE... ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΥΤΟΙ.OUTRO ΓΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΗΤΑΝ...ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ MARDUK-IMMOLATION.