Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Cosmonauts Day - "Paths of The Restless" (2011)

Οι Cosmonauts Day είναι μία epic Sludge/Post Rock/Post Metal μπάντα από τη Μόσχα με σαφείς επηρροές από τους ISIS, Pelican και Russian Circles και λιγότερο από τους Torche και Mastodon. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα EP “LiveDemos” τον Απρίλιο του 2011.

Εδώ πλέον έχουμε το ντεμπούτο LP τους και όλα τα tracks είναι εκτελεσμένα τέλεια από την αρχή ως το τέλος. Οι παραπομπές στους Isis είναι εμφανείς σε όλο το άλμπουμ αλλά σε αυτούς που πιθανόν να υποστηρίζουν ότι μοιάζουν στους Pelican, έχουν να αντιπαραθέσουν ότι παίζουν πολύ πιο δυνατά και έχουν μεγαλύτερη ενέργεια.

Το "Captain" ανοίγει το άλμπουμ και μας παρασέρνει για περισσότερα από 8 λεπτά στους ξέφρενους post-metal ρυθμους του αν και το "The Great Disease" αποδεικνύει ότι η μπάντα θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά για να μη συγκρίνεται τόσο έντονα με υπάρχοντα ονόματα της post-rock σκηνής. Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ τα ιδιαίτερα μελωδικά "The Art of Being Nothing", "Rift" και "Satellite". Όπως και να έχει πάντως, η συνολική παραγωγή είναιεξαιρετική με τον ήχο και το κάθε όργανο να ακούγονται πεντακάθαρα.

Πραγματικά, αν η ενέργεια που βγάζουν οι Cosmonauts Day βγαίνει και στις ζωντανές τους εμφανίσεις, τότε είναι μια μπάντα που αξίζει τον κόπο να τη δεις live.

1. The Captain (08:02)
2. The Art of Being Nothing (03:19)
3. Cave of Trees (07:09)
4. Rift (03:53)
5. Blackout (02:54)
6. Satellite (04:06)
7. The Great Disease (10:06)
8. The Last Watchman (04:29)

http://www.myspace.com/thecosmonautsday



Δεν υπάρχουν σχόλια: