Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Tides From Nebula - "Earthshine" (2011)

Οι Tides From Nebula είναι μια ορχηστρική, post-rock/metal μπάντα από τη Βαρσοβία της Πολωνίας και σχηματίστηκαν τον Ιανουάριο του 2008. Το πρώτο τους άλμπουμ "Aura" κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2009 από τη Lou&Rocked Boys και γνώρισε αξιοσημείωτη αποδοχή από το post- rock και όχι μόνο κοινό παγκοσμίως. Ακολούθησαν περιοδείες στην Ευρώπη σα support σε γνωστές μπάντες όπως οι This Will Destroy You, Caspian και God Is An Astronaut και η δικιά ευρωπαϊκή περιοδεία σε με ένα σύνολο 40 shows που τους έκανε γνωστούς πλέον σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το "Earthshine" είναι το δεύτερο άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε στις 9 Μαϊου 2011 και η παραγωγή του ανήκει στο Zbigniew Preisner, γνωστό σαν ένα από τους καλύτερους παραγωγούς για μουσικές για κινηματογράφο και θέατρο. Το γράψιμο των κομματιών του άλμπουμ ολοκληρώθηκε στο πρώτο μισό του 2010 και κατά την ηχογράφηση του, η μπάντα για να αποστασιοποιηθεί από την καθημερινή ζωή αποσύρθηκε στα βουνά της Πολωνίας. Αυτό τελικά ήταν και το ιδανικό περιβάλλον για να προκύψει ένα άλμπουμ γεμάτο συναίσθημα και δραστικές ambient επηρροές.

Η αισθητική του άλμπουμ αποτυπώνεται από το πρώτο track, "These Days, Glory Days". Αιθέριες μελωδίες ακροβατούν ανάμεσα σε παράφωνες συγχορδίες με ήρεμες μουσικές γέφυρες να οδηγούν στην επανάληψη του chorus με συνεχείς εναλλαγές κορύφωσης και ύφεσης. Το δεύτερο track και ήδη επιτυχημένο single "The Fall of Leviathan", συνεχίζει με τον ίδιο μελαγχολικό αλλά γαλήνιο αέρα εντείνοντας όμως σε μια απελευθέρωση με ένα ονειρικό και σποραδικό στην αρχή ξέσπασμα από κιθάρες που στριγγλίζουν και δυνατά drums, με τελικό αποτέλεσμα ένα δυνατό και ρυθμικό αλλά ταυτόχρονα μελαγχολικό αριστουργημα. Το υπόλοιπο άλμπουμ συνεχίζει στο ιδιο μουσικο τέμπο και ακούγεται ευχάριστα χωρίς να σε αναγκάζει να πετάς από το ένα track στο επόμενο.

Το άλμπουμ αυτό όπως και τις παλιότερες δουλειές της μπάντας θα έχει την ευκαιρία το ελληνικό κοινό να τα απολαύσει στις δύο εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 22 και 21 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

01. These Days, Glory Days
02. The Fall Of Leviathan
03. Waiting For The World To Turn Back
04. Caravans
05. White Gardens
06. Hypothermia
07. Siberia
08. Cemetery Of Frozen Ships



http://www.myspace.com/tidesfromnebula


http://www.tidesfromnebula.com/

http://www.youtube.com/watch?v=yTtcacAO4B8

Δεν υπάρχουν σχόλια: