Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Immanu El - "In Passage" [2011]

Οι IMMANU EL είναι μία alternative μπάντα απο τη Σουηδία με κύρια χαρακτηριστικά στον ήχο τους τις δυναμικές κιθάρες, τα καθηλωτικά keyboards και τα σαγηνευτικά φωνητικά. Η μπάντα έχει εμπνευστεί από τις πρώιμες post-rock και πειραματικές μπάντες σε συνδυασμό με ποπ και indie-rock επηρροές. Ξεκίνησαν σα μουσικό πείραμα το 2004 από το
16χρονο τότε Claes Strangberg, μετέπειτα το δίδυμο αδερφό του Per και τους παιδικούς τους φίλους Michael Persson και Emil Karlsson.

Το demo τους ‘Killerwhale EP’ (που κυκλοφόρησε όσο ακόμα ήταν στο λυκειο) ήταν sold out και ακούστηκε σε όλη την υφήλιο. Μετά το λύκειο υπέγραψαν στην And The Sound Records και προστέθηκαν δύο νέα μέλη, οι David Lillberg και Jonatan Josefsson. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘They’ll Come, They Come’ κυκλοφόρησε το 2007. Ακολούθησε το
δεύτερο άλμπουμ τους από την ATS Records ‘MOEN’ στα τέλη του 2009 και περιοδείες σε όλη την Ευρώπη το 2010 και 2011.

Πλέον επιστρέφουν φέτος με το "In Passage" και αποδεικνύουν ξανά ότι είναι μία από τις καλυτερες μπάντες στην τωρινή postrock-indie-pop-scene. Με εμπειρία πλέον μετά τις προγενέστερες δουλειές τους, η μπάντα ξεκίνησε να ηχογραφεί το άλμπουμ το καλοκαίρι του 2011 μαζί με τον Kristian από τους PG.Lost. Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις την ομορφιά της μουσικής τους με λέξεις. Είναι ο ήχος της χαλάρωσης, μουσική που μπορεί να κάνει το χρόνο να σταματήσει και κάθε στιγμή να φαίνεται ξεχωριστή. Είναι γενικά ένα άλμπουμ αυτοκαταστροφικό που σε αφήνει χαμένο στις σκέψεις και μπορεί να σε κάνει να κλάψεις.

Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ τα σπαρακτικά "Skagerak" και "While I'm Reaching For You ", το πιο ρυθμικό "Comforting Dawn" και το δυναμικό "To An Ocean".

01. Skagerak (7:44)
02. Conquistador (5:16)
03. The Threshold (4:43)
04. Comforting Dawn (5:31)
05. Into Waters (6:09)
06. To An Ocean (5:58)
07. While I'm Reaching For You (6:26)
08. On Wide Shoulders (5:20)


http://www.myspace.com/immanuelband


http://www.immanu-el.com/


Immanu El "In Passage" (2011) by Immanu El

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

And get the album on vinyl incl. bonus-track directly from german label Kapitän Platte.

www.kapitaen-platte.de