Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Flannelmouth - "The Heart Cannot Hold" [2010]



Οι Flannelmouth είναι ένα κλασικό πενταμελές γκρουπ από την Φιλανδία: μπάσο, ντραμς, δύο κιθάρες και ένας τραγουδιστής. Αυτή ήταν η ιδέα από την αρχή, καθώς οι Flannelmouth προέβαλαν από τα σκοτεινά βάθη της παγωμένη Βαλτικής Θάλασσας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Τα τέσσερα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Ari Virtanen στην ρυθμική κιθάρα, ο Tuomo Kuusi στα φωνητικά,ο Antti Lönnblad στο μπάσο και ο Markus Koskinen στα ντραμς.
Στις αρχές του 2002, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο EP τεσσάρων τραγουδιών. Με τον τίτλο "
I’ve Seen Nothing Yet", το EP σηματοδότησε την αρχή μιας μπάντας που τελικά γνώριζαν ποιοι ήταν και πού πήγαιναν. Ο πλούσιος vintage rock ήχος που δημιουργείται από τον παραγωγό Tom Hakava μπορεί να ακούγεται εκπληκτικά ώριμος για ορισμένους.
Είναι πάνω από πέντε χρόνια που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους "Rain Inside". Με την επιβλητική φωνή βαρύτονου, jangly κιθάρες και θετικές μελωδίες, διέπρεψαν στο κατάμεστο τομέα της Brit-indie rock.
Τώρα, μετά από χρόνια χειμερία νάρκη η μπάντα ξαναχτυπά με ένα δίσκο, το "The Heart Cannot Hold", γεμάτο από καλαίσθητες δραματικές
pop κιθάρες. Αυτό και μόνο τον κάνει να είναι πιο σκοτεινός, αλλά ακόμα πιασάρικος και ευχάριστος χωρίς τις συνήθεις gothic υπέρβασεις. Ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά για το υπόλοιπο του 2010.


Track List
----------
01. Sharp Paper [
3:44]
02. The Summer's Still Busy [
3:18]
03. Godlike [
3:10]
04. Heavy Air [
4:23]
05. I'm In Love [
2:50]
06. Good For The Soul [
3:44]
07. Make A Move [
3:28]
08. The First Kiss Kills [
4:03]
09. Anyone Could Be Anyone [
4:02]
10. The Last Time [
4:56]

http://www.myspace.com/flannelmouth

Δεν υπάρχουν σχόλια: