Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Oι Horrors στο Gagarin στις 10 Ιουνίου, update


Η πενταμελής μπάντα από το Southend του Essex, Horrors, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο Gagarin 205 Live Music Space, έχοντας στις αποσκευές της το ολοκαίνουργιο Primary Colours, το δεύτερο album της έως τώρα καριέρας τους και, σύμφωνα με τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο, ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, μέχρι στιγμής!
Οι Horrors, έτσι κι αλλιώς, είναι ένα group που κέρδισε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο στα μέσα του 2005 - τις εντυπώσεις! Με image που τραβάει τα βλέμματα και ένα ντεμπούτο album (?Strange House?) γεμάτο σύγχρονους psych / garage /punk δυναμίτες, σαν το Sheena Is A Parasite, το Count In Fives και το Gloves, σάρωσαν τα πάντα στο ξεκίνημά τους, παρότι το στυλ και η μουσική τους ήταν έτη φωτός μακριά από την τότε επικρατούσα τάση στη σκηνή της χώρας τους. Την ίδια στιγμή που θριάμβευαν οι Klaxons, οι Kasabian, οι CSS και άλλοι με παρόμοιο ήχο, οι πέντε πιτσιρικάδες έκαναν τις πρώτες πρόβες τους παίζοντας το The Witch των Sonics και το Jack The Ripper του Screamin’ Lord Sutch! Σπάνια περίπτωση για Βρετανική μπάντα! Προσθέτοντας μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα στα τραγούδια τους κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον στενό χαρακτηρισμό της garage μπάντας - τουλάχιστον για όσους έχουν λίγο πιο ανοιχτά αυτιά και μυαλό και να συγκεντρώσουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, παίζοντας σχεδόν σε όλα τα μεγάλα festivals (Glastonbury, Carling Weekend, Summer Sonic, Splendour In The Grass), σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα, επιστρέφουν με το δεύτερο album τους, Primary Colours, για λογαριασμό της XL Recordins (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την Sony BMG). Με τον Geoff Barrows των Portishead στην παραγωγή, οι Horrors πάνε το πράγμα πολύ παραπέρα. Το πνεύμα του punk είναι πάντα εδώ, μόνο που αυτή τη φορά οι επιρροές προέρχονται από το kraut rock των Neu, τον κιθαριστικό θόρυβο των Sonic Youth και των My Bloody Valentine, τις απόκοσμες μελωδίες του Joe Meek, τη μελαγχολία των Joy Division και των Psychedelic Furs.
H συναυλία θα ξεκινήσει με την εμφάνιση των Phoenix Catscratch και των Exposed By Observers. Πρόκειται για δύο από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, στην τιμή των 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366), τα καταστήματα ClipArt (Ερμού 100 / Μπόταση 5, Εξάρχεια) και το http://www.ticketpro.gr/.
Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 30 ευρώ.
Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό /ΗΣΑΠ Αττική. Τηλέφωνο: 210 8547600.

Δεν υπάρχουν σχόλια: