Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

The Men - 'Tomorrow's Hits' (2014)


Οι Νεοϋορκέζοι The Men λίγους μήνες μετά το περσινό τους LP “New Moon” και το EP τους “Campfire Songs” — που είχαν ακολουθήσει τα “Open Your Heart” (2012), “Leave Home” (2011) και “Immaculada” (2010) - ξανακτυπούν δισκογραφικά με το νέο τους LP “Tomorrow's Hits”. Το νέο τους δισκογραφικό εγχείρημα κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου και πάλι από τη Sacred Bones, ηχογραφήθηκε ζωντανά στα Strange Weather studios στο Brooklyn και τα 8 του τραγούδια επιλέχτηκαν προσεκτικά από πάνω από 40 demos που έγραψε ο κιθαρίστας τους Mark Perro τον περασμένο χειμώνα.

Το “Tomorrow's Hits” σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στον ήχο των The Men. Εκτός του ότι εγκαταλείπουν για λίγο τις lo-fi homemade προσέγγιση των προηγούμενων ηχογραφήσεων τους και ηχογραφούν πλέον σε επαγγελματικό studio στο σύντομο διάστημα των 3 ημερών, ο ήχος τους μεταλλάσσεται από τον ακατέργαστο noise-rock των προηγούμενων δουλειών τους σε ένα είδος power-rock pop με έντονα στοιχεία country και surf rock. Σε πρόσφατη του συνέντευξη στο Rolling Stone, ο Perro ανέφερε την επιρροή στον ήχο τους από το “Fun House” των Stooges και το “Exile on Main St.” των Rolling Stones’ .

Το εναρκτήριο “Dark Waltz” το είχαν κυκλοφορήσει ανεπίσημα μαζί με το “Candy” από το “Open Your Heart” και είναι ένας φόρος τιμής στο Neil Young. Στο “Get What You Give”, η εισαγωγή παραπέμπει στο “There She Goes” των The La’s αλλά αργότερα μεταλλάσσεται σε ένα folk τραγούδι που θυμίζει πρώιμους R.E.M. ενώ στο “Another Night”, το piano και τα πνευστά σου φέρνουν στο νου τα τελευταία του Joe Strummer όταν πειραματιζόταν με νέους ήχους αλλά και τη βασική μελωδία από το “Train in vain” των Clash. Στο “Different Days” γίνονται πιο δυναμικοί και θυμούνται τις παλιότερες noise- rock δουλειές τους με μια περίσσεια συναισθηματισμού βέβαια.

To “Sleepless” σου φέρνει στο νου το περσινό τους “Open the Door” ενώ στο 6λεπτο “Pearly Gates”, το μπάσο, οι στριγγλίζουσες κιθάρες σε συνδυασμό με το σαξόφωνο είναι ό,τι πιο δυνατό θα ακούσεις στο άλμπουμ και πιο κοντά ηχητικά στο παλιότερο τους hit- single “Bataille”. To “Going Down” κλείνει ιδανικά την ευχάριστη έκπληξη που μας επιφυλάσσει συνολικά το “Tomorrow’s Hits” με τον καλύτερο τρόπο θυμίζοντας σε κάποια σημεία του το “Turn It Around” από το “Open Your Heart”.

Οι The Men έχουν τελικά όλα τα εχέγγυα να δελεάζουν διαφορετικά ακροατήρια χωρίς να γράφουν απαραίτητα μουσική για να πουλήσουν στο ευρύτερο μουσικό κοινό και χωρίς να σκέφτονται τι θα ήταν αληθινά καλό ή κακό για την καριέρα τους.

Tracklist:
1. Dark Waltz
2. Get What You Give
3. Another Night
4. Different Days
5. Sleepless
6. Pearly Gates
7. Settle Me Down
8. Going Down

Link:


Δεν υπάρχουν σχόλια: