Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Lorelle Meets The Obsolete - Chambers (2014)


Οι Lorelle Meets the Obsolete είναι μια διμελής psych μπάντα από την Guadalajara του Mexico αποτελούμενη από το ζευγάρι στη ζωή Lorena Quintanilla- 'Lorelle' (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο) και Alberto Gonzalez - 'The Obsolete' (κρουστά, μπάσο, φωνητικά, ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες). Ο ήχος τους έχει επιρροές από το prog και psychedelic rock των 70s με κάποιες δόσεις shoegaze, avante-garde post-punk, garage rock μέχρι και stoner-rock. Θα μπορούσες να τους πεις και ένα κράμα Sonic Youth και The Kills με παραπομπές στους Neu! και Can.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ “On Welfare” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2011 από την Captcha Records και τράβηξαν τα μουσικά βλέμματα με το 'Medicine To Cure Medicine Sickness' του 2012 για να ακολουθήσει το περσινό δεύτερο τους άλμπουμ “Corruptible Faces” και πάλι από την Captcha Records.

Το “Chambers” είναι το τρίτο τους άλμπουμ, ηχογραφήθηκε στο Chicago με τον Cooper Crain – κιθαρίστα των Cave – και μιξαρίστηκε από τον πρώην των Spacemen 3 Pete 'Sonic Boom' Kember. Με δέκα τραγούδια το ένα καλύτερο από το άλλο, δεν ακολουθεί κάποια λογική αλληλουχία και δίνει τη δική του προσέγγιση για την ψυχεδέλεια μέσα από μια ηχητική σύγχυση.

Από το πρώτο τους single 'What's Holding You?' με το βαρύ μπάσο στην εισαγωγή και το χαρακτηριστικό όργανο μεταφέρεσαι στο εξίσου δυναμικό και με shoegaze εκφάνσεις 'The Myth of the Wise'. Το 'Dead Leaves' θα μπορούσε να επενδύει μουσικά κάποιο spaghetti-western ενώ στο 'I Can't Feel The Outside', ο Alberto (The Obsolete) αναλαμβάνει στα φωνητικά σχεδόν μουρμουρίζοντας. Οι shoegaze επιρροές συνεχίζονται και στο 'Music For The Dozens' με αρκετές δόσεις blues, to 'Grieving' έχει μια απίστευτη αρμονία και στο 'Sealed Scene' ξανακούς τους The Who μέσα το πρίσμα των Spacemen 3. Το 'Third Wave' είναι πανέμορφα ψυχεδελικό, το '13 Flowers' είναι εμπνευσμένο από τη μουσική των 13th Floor Elevators και στο τελευταίο 'Thoughts About Night Noon' συναντάς τις punk-pop και shoegaze διαθέσεις των πρώιμων 90s.

Το “Chambers” είναι, τελικά, ένα άλμπουμ με προσεγμένες συνθέσεις, απόλυτα εθιστικές και καθηλωτικές, που μπορούν να σε μεταφέρουν νοητά μακριά από τη μιζέρια της καθημερινότητας.

Tracklist:
1. What's Holding You?
2. The Myth of the Wise
3. Dead Leaves
4. I Can't Feel the Outside
5. Music for Dozens
6. Grieving
7. Sealed Scene
8. Third Wave
9. 13 Flowers
10. Thoughts About Night Noon

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: