Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

The Black Lips - 'Underneath the Rainbow' (2014)



Οι Black Lips αυτοπροσδιορίζονται ως “flower punk” μπάντα και σχηματίστηκαν στην Atlanta το 2000 από τους έφηβους Cole Alexander, Jared Swilley (αμφότεροι παλιά μέλη των Renegades) και Ben Eberbaugh (παλιό μέλος των Reruns). Ο drummer Joe Bradley προστέθηκε κάποιους μήνες αργότερα το Δεκέμβριο του 2002, ο Ben Eberbaugh σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα οπότε και αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Jack Hines και στη συνέχεια από τον Ian St. Pe το 2004. Πέρα από τη μουσική τους, φημίζονται για τις συναυλίες τους, στις οποίες προσφέρουν ένα εκκεντρικό οπτικοακουστικό θέαμα.

Επιστρέφουν δισκογραφικά μέσα στο 2014 με το 7ο προσωπικό τους άλμπουμ “Underneath the Rainbow” που θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου και ηχογραφήθηκε ένα μέρος στη Νέα Υόρκη και το υπόλοιπο στο Nashville (εκεί με την αρωγή του Patrick Carney των Black Keys).

Στο εναρκτήριο “Drive-By Buddy” έχει τη σπίθα των Rolling Stones των 60s και του πρώτου άλμπουμ των Strokes με τους Black Lips να δείχνουν μια τάση να γίνουν πιο εμπορικοί. Το "Smiling" είναι καθαρά βιωματικό και γράφτηκε κατά τη σύντομη παραμονή του Swilley στην φυλακή την περασμένη χρονιά ενώ το ‘Make You Mine’ θυμίζει και λίγο Lou Reed. Το ‘Funny’ είναι ένα καθαρο garage rock τραγούδι με κάποια ψυχεδελικά synths και το ‘Dorner Party’ έχει μια απίστευτη ορμή και ένα buzzing riff που μπορεί να ξεσηκώσει ακόμη και τους μετριοπαθείς ακροατές του.

Το 'Boys in the Wood' ξεχωρίζει για τις κιθάρες του (παραπέμπουν σε όλο το ‘El Camino’ των Black Keys) και μπορείς να το πεις και ωδή στους Lynyrd Skynyrd ενώ τα “Waiting” και “Dandelion Dust” είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις στην περιοδεία τους. Τέλος, το “I Don't Wanna Go Home” ξεχωρίζει για την μπασογραμμή του και το ‘Do The Vibrate’ έχει ένα μανιώδη ρυθμό και κρύβει μια καταιγιστική ενέργεια μέσα του.

Tracklist:

01 Drive By Buddy
02 Smiling
03 Make You Mine
04 Funny
05 Dorner Party
06 Justice After All
07 Boys in the Wood
08 Waiting
09 Do the Vibrate
10 I Don't Wanna Go Home
11 Dandelion Dust
12 Dog Years

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: