Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Eagulls - 'Eagulls' (2014)



Το πενταμελές punk σχήμα των Eagulls σχηματίστηκε το 2011 στο Leeds από το Mark Goldsworthy και το drummer Henry Ruddel για να συμπληρωθούν στη συνέχεια με το Liam Matthews στην κιθάρα, τον Tom Kelly στο μπάσο και το George Mitchell στα φωνητικά. Το πρώτο τους single “Council Flat Blues” κυκλοφόρησε από τη NotEven Records, ακολούθησε ένα “EP” μέσα στο 2012, κάποιες εμφανίσεις στο πλευρό των Parquet Courts και μια εμφάνιση στο show του David Letterman.

Το “Nerve Endings”ήταν το πρώτο τους single στην Partisan Records, στην οποία κυκλοφόρησαν προ ημερών και το ομώνυμο τους ντεμπούτο άλμπουμ. Σε μόλις 37 λεπτά και στα 10 τραγούδια, συναντάς το μεστό και άμεσο γράψιμο όπως σε όλους τους μεγάλους punk και hardcore δίσκους, ακατέργαστα drums και παραμορφωμένες κιθάρες σε μια παραγωγή ώριμη αλλά απόλυτα ανεπιτήδευτη.

Το ‘Nerve Endings’ ανοίγει δυναμικά το άλμπουμ με το ‘Tough Luck’ να έχει την αύρα των Cure και στα ‘Hollow Visions’ και ‘Yellow Eyes’, η hardcore να συναντάει την post-punk. Το ‘Amber Veins’ είναι μοχθηρό και βίαιο και το ‘Possessed’ έχει μελωδικά κιθαριστικά riffs και μια μπασογραμμή αλά Gang Of Four. To ‘Fester/Blister’ είναι ακόμη ένα κλασσικό punk τραγούδι και το ‘Opaque’ δίνει ένα δείγμα των δυνατοτήτων των Eagulls – φρέσκο punk με shoegaze κιθάρες, minimal φωνητικά και σχεδόν Krautrock μπασογραμμή.

Το “Eagulls” είναι, αν και σχετικά νωρίς, υποψήφιο για άλμπουμ της χρονιάς. Στις μέρες μας, που οι μπάντες πιέζονται τόσο πολύ να κυκλοφορήσουν ντεμπούτο άλμπουμ, οι Eagulls αποτελούν φωτεινή εξαίρεση...

Τracklist:
  1. Nerve Endings
  2. Hollow Visions
  3. Yellow Eyes
  4. Tough Luck
  5. Amber Veins
  6. Possessed
  7. Footsteps
  8. Fester / Blister
  9. Opaque
  10. Soulless Youth
Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: