Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Indie Fest (#if) Stay young, stay indie!|


Indie Fest (#if) Stay young, stay indie!
|Πέμπτη 19/1|
| Γαία Live Doors open:20:00
entrance fee: 3€


Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στο Γαία Live διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το IndieFest (#if), με στόχο να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει το indieμουσικό δυναμικό της πόλης. Μία νέα πλατφόρμα συνάντησης και μουσικής συνεργασίας προσφέρει την ευκαιρία στα συγκροτήματα, που είτε δεν έχουν δική τους δισκογραφία, είτε είναι περιορισμένα από τα εμπορικά ζητούμενα συναυλιακών χώρων, να παρουσιάσουν ζωντανά τον ήχο τους και να αποδείξουν πως η indieσκηνή τη πόλης είναι ισχυρή και ηχηρή. Tρεις μπάντες, οι BrightSide, οι Jake Leg και οι The Finger ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία τρίωρη ζωντανή εμφάνιση. Θα ακολουθήσει Djset.
Stay young, stay indie!
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
21.00 : Τhe Finger
22.00 : BrightSide
23.00 : Jake Leg
24.00 : After-show dj party
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2011
Είσοδος: 3 ευρώ
Γαία Live Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα
T.2310513654
IndieFest(#if)
Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από τους BrightSide διαπιστώνοντας τις δυσκολίες στην αναζήτηση κατάλληλων συναυλιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και συνειδητοποιώντας την έλλειψη συνοχής στην τοπική indie μουσική σκηνή. Με την προοπτική να καθιερωθεί ως θεσμός, που θα συγκεντρώνει τόσο τα ανεξάρτητα συγκροτήματα όσο και τους πολυάριθμους ακροατές και υποστηρικτές του ευρύτερου μουσικού είδους που εντάσσεται στην indie ιδεολογία, το Indie Fest (#if) διοργανώνεται για πρώτη φορά την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Γαία Live. Μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να επεκταθεί και εκτός Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις και φιλοξενώντας συγκροτήματα και από ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.
Info:
Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο πρώτο IndieFest(#if) Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Γαίαlive:
BrightSide
Οι BrightSide σχηματίστηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη και αποτελούνται από τους Κωνσταντίνο Σκαρλάτο (φωνητικά, κιθάρες), Νέστορα Μπανανή (κιθάρες), Θάνο Καραπάντσιο (μπάσο) και Miles Λάππα (ντραμς, κρουστά). Ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, η απαρχή της μπάντας σηματοδοτήθηκε από μία ακουστική εμφάνισή τους το Φλεβάρη 2010. Έχοντας αφιερώσει αρκετό χρόνο διασκευάζοντας αγαπημένους τους καλλιτέχνες, οι BrightSide πλέον δουλεύουν πάνω σε δικές τους συνθέσεις, οι οποίες σύντομα θα κυκλοφορήσουν στο πρώτο τους EP.
Jake Leg
Οι Jake Leg αποτελούν μέρος της alternative/indie rock σκηνής της Θεσσαλονίκης ήδη από το καλοκαίρι του 2005. Τα μέλη του συγκροτήματος, Τόλης Βαβάλας (φωνητικά), Μπάμπης Καλυβιανάκης (κιθάρες), Μάκης Γεωργίου (μπάσο) και Άγγελος Σιδερίδης (τύμπανα) ξεκίνησαν να δουλεύουν σε δικά τους κομμάτια ηχογραφώντας το 2006 το πρώτο τους demo και συνέχισαν να δουλεύουν σε δικό τους υλικό διαμορφώνοντας το δικό τους ξεχωριστό ήχο. Το 2008 με παραγωγό τον Νικόδημο Τριαρίδη ξεκίνησαν στα RunDevilRun Studios το πρώτο μέρος των ηχογραφήσεων για το CD τους, που θα κυκλοφορήσει σε δική τους, ανεξάρτητη παραγωγή.
Τhe Finger
Οι Finger ανήκουν στη νέαindie rock σκηνή της Θεσσαλονίκης, αριθμώντας 5 μέλη: Λία Σιούτη, Σωτήρης Νούκας, Σάκης Αζάς, Νικος Ντίτσιας, Ανδρέας Χαραλάνης. Όλα τα μέλη πριν από τον σχηματισμό της μπάντας, είχαν ήδη δουλέψει μαζί σε αρκετά μουσικά projects. Ο ήχος τους είναι βαθιά επηρεασμένος από τη βρετανική ροκ σκηνή, αλλά οι επιρροές του κάθε μέλους ξεχωριστά ποικίλλουν. Το ντεμπούτο single τους "Die! Die Superhero!", ένα άκρως δυνατό και ραδιοφωνικό κομμάτι, κυκλοφόρησε διαδικτυακά μέσω της Interscope Digital Distribution, σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα παγκοσμίως, όπως Amazon, iTunes, 7digital κτλ. Οι Finger το διάστημα αυτό, βρίσκονται στο στούντιο, ηχογραφώντας τα κομμάτια του επερχόμενου άλμπουμ τους,

Δεν υπάρχουν σχόλια: