Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Snailhead – "The Image" (2011)

Το "The Image" είναι ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από την ομώνυμη S&M κινηματογραφική ταινία του 1976. Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, οι Snailhead δανειζονται τους τιτλους των tracks, βάζουν μπροστά τη synthpop σε συνδυασμό με anthemic rock με τη συνδρομή γνωστών καλλιτεχνών και φτιάχνουν ένα uptempo rock αλμπουμ διαρκειας μόλις 29 λεπτων.

To αλμπουμ εστιαζει κυριως σε ελαφρες και ποπ μελωδιες σε συνδυασμο ομως με σκοτεινες rock συγχορδιες με ένα τρόπο που δε μας έχουν συνηθισει οι μπαντες απο τη Μεγάλη Βρεταννία στο παρελθόν. Επίσης, οι Snailhead καταφέρνουν να βγάλουν ένα εξαιρετικό ηχητικο αποτέλεσμα συνεργαζόμενοι με ανωνυμους καλλιτέχνες, οπως με ενα τοπικο rapper και μια πλειάδα σπουδαίων ερμηνευτών και φίλων. Η μπαντα που περισσότερο τους μοιαζει τελικα φαίνεται να ειναι οι Franz Ferdinand αν τους φανταστεις με ένα σκληρότερο rock ήχο και με ένα διαφορετικό τραγουδιστή.

Στα "An Evening At The X...'s" και "The Roses In Bagatelle GardensFalse Starts" είναι σα να ακούς τους Fall σε πιο ποπ τόνους και όπως θα επρεπε να είναι στην αυγη των 10s. To "False Starts" είναι ενα track 52 δευτερολέπτων που θα μπορούσε να ειναι ένα κανονικο track αλλά οι Snailhead προτιμησαν να το κόψουν στο πρώτο ρεφρέν από το να επαναλαμβάνεται δύο και τρεις φορες. Η κιθαριστική μελωδία σε καθηλώνει και τα drums σε αφήνουν με μία αίσθηση να θέλεις και άλλο. Το "In the Bathroom" ειναι ενα από τα αργότερα tracks του άλμπουμ που θα μπορούσε να είναι στους τίτλους τέλους ταινίας του Holywood.

Η όλη μαγεια του άλμπουμ είναι ότι όλα τα tracks είναι σύντομα και σε καθηλώνει στο άκουσμα του για το τι θα επακολουθήσει χωρίς να υπάρχουν γέφυρες ανάμεσα τους αλλά από την άλλη μένει και μια αίσθηση στο τέλος ότι ίσως το άλμπουμ να εχει μείνει ημιτελές- για αυτό κιόλας δεν πηρε τις κριτικές που του αξιζαν παγκοσμίως.

01. An Evening At The X...'s
02. The Roses In Bagatelle Gardens
03. Too Much Water And Its Consequences
04. False Starts
05. The Photographs
06. An Expiatory Sacrifice
07. The Fitting Room
08. In the Bathroom
09. The Gothic Chamber
10. Everything Resolves Itself

http://www.facebook.com/pages/Snailhead/196501107036073

Το album μπορείτε να το κάτεβάσετε στο link: The Image

Δεν υπάρχουν σχόλια: