Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Duchess Says - "In a Fung DAY T!" (2011)

Οι Duchess Says είναι μία dance punk μπάντα από τον Καναδά και σχηματίστηκε στα τέλη του 2003 στο Montreal από τους Annie-Claude Deschenes (φωνητικά, κιθάρες), Ismael (πλήκτρα, κιθάρες), Phil (κιθάρες, μπάσσο) και Simon Says (drums) με μουσικές επηρροές από new wave, punk, σινεμα και οπτικές τέχνες. Έχουν παίξει σε πολλά φεστιβάλς μέχρι τώρα μεταξύ των οποίων και τα Nuits Sonores, Primavera Sound, Eurockeennes και CMJ ενώ το 2009 άνοιγαν τις συναυλίες των Yeah Yeah Yeahs στην περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρεταννία και αργότερα μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Crystal Castles, Gossip, Teenage Jesus και Waaves.

Στο "In a Fung Day T!" που είναι η δεύτερη κυκλοφορία τους (κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 2011) οι Adrian Popovich και Joseph Donovan των Mountain City studio έχουν επιτύχει τελικά ένα δυναμικό και χορευτικό αποτέλεσμα. Ο ακροατής αυτου του άλμπουμ δέχεται ένα καταιγισμό από κιθάρες, αγρια φωνητικά και πλήκτρα που "τσιρίζουν". Σε ένα από τα καλύτερα tracks, το "S.O.H…", συναντάς ένα χορευτικό και χαλαρό ρυθμό που σε πάει πίσω στο new wave ήχο των πρώιμων 80s. To άλμπουμ κλείνει με το μεγαλυτερο σε διάρκεια track, το "Yellow Pillow", ένα σκοτεινό τραγούδι που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει σε soundtrack ταινίας του David Lynch.

Η διάθεση των Duchess Says για επιθετική μουσική με πολλά χορευτικα στοιχεία τους κανει εφάμιλλους και ανταγωνιστικούς με άλλες μπάντες από τον Καναδά εγγνωσμένης αξίας όπως οι Death From Above, οι Fucked Up ακόμα και οι Crystal Castles. Αυτό έχει να κάνει κυριως με την αμειωτη ενταση της ερμηνείας της τραγουδίστριας τους Annie Claude αλλά και των γεμάτων θεατρικότητα και λυρικότητα ζωντανων εμφανίσεων τους.

Στο επίσημο site της μπάντας στην διευθυνση http://www.duchesssays.com/ μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το single του album "Time to Reiterate"

01 – Antepoc
02 – L’ordre des secteurs
03 – Mayakovsky
04 – Narcisse
05 – Main District
06 – Gainsbourg
07 – Time to Reiterate
08 – Subtraction of Obedience
09 – S.O.H…
10 – Yellow Pillow

http://www.myspace.com/duchesssays

Δεν υπάρχουν σχόλια: