Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

House of Fools - "Versus the Beast" (2012)

Οι House of Fools είναι μια rock μπάντα από το Greensboro της Βόρειας Καρολίνας και αποτελούνται από τους Josh King (φωνητικά/ακουστική κιθάρα), David McLaughlin (κιθάρες/φωνητικά), Joel Kiser (κιθάρες), Matt Bowers (πλήκτρα), Jordan Powers (μπάσσο) και Jack Foster (drums). Σχηματίστηκαν το 2004, μετά από ένα demo που είχαν φτιάξει οι King και Bowers.

Οι House of Fools συνδυάζουν πολλά στοιχεία της retro progressive rock και της rock opera, έχοντας ομοιότητες με μπάντες όπως οι ELO, Queen και οι Eagles, αλλά με πινελιές μοντέρνας indie και pop rock. Σχετικά δεμένα drumms, χαλαρωτικό μπάσο, ρυθμικές κιθάρες με όμορφα σολαρίσματα, ποικιλόμορφα keyboards συνοδευμένα με μία σαγηνευτική και ιδιαίτερα τεχνική φωνή συνθέτουν το πλαίσιο της μουσικής τους. Η μουσικότητα τους συνοδεύεται και συμπληρώνεται με ευκρινείς, απλούς και χαρούμενους στίχους, που σε πρώτη φάση καταφέρνουν να σου φέρουν το χαμόγελο στο στόμα αλλά όχι να μείνεις μόνο σε αυτό- είναι σαρκαστικοί, αιχμηροί, με χιούμορ και με μία απελπισία για πράγματα που φαίνονται χαρούμενα σε πρώτη όψη.

Το "Versus the Beast" είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και μάλλον ένα νέο ξεκίνημα για την μπάντα από τη Βόρεια Καρολίνα. Έρχεται 5 χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Live and Learn" (2007) και τα 13 τραγούδια που περιέχει εκφράζουν τους πειραματισμούς που η μπαντα έκανε αυτά τα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν. Κορυφαίες στιγμές του άλμουμ τα "Daylight" (που θυμίζει έντονα Other Lives και το υπέροχο άλμπουμ τους...), το "Another Place" που είναι ένα μαγευτικό κράμα Dears, ELO και Fleetwood Mac και το "Time" με ένα μπάσο που παραπέμπει σε new wave αλλά με σύγχρονο αμερικάνικο ήχο...

1 Oblivion 4:56
2 Daylight 3:44
3 Another Place 3:53
4 Time 5:06
5 Dogfight 5:31
6 Love 3:59
7 Pickle 4:19
8 Happy Now 4:03
9 Pick or Choose 4:33
10 Cover Me 4:55
11 Need to Be Free 4:59
12 Johnny Utah 6:57
13 When the Lights Go Out 12:09

http://www.myspace.com/houseoffools

http://www.houseoffools.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια: