Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

The Hold Steady - 'Teeth Dreams' (2014)


Οι Αμερικανοί Hold Steady κυκλοφορούν το έκτο άλμπουμ της καριέρας τους. Στα τέσσερα χρόνια δισκογραφικής απουσίας τους δεν έκαναν πολλά. Hρέμησαν, πήραν το χρόνο τους, ξεκουράστηκαν από περιοδείες και έβγαλαν νέο τραγούδια με την προσθήκη ενός νέου κιθαρίστα. Παίζουν πλέον με δύο κιθάρες, οι αναφορές τους είναι μεγάλες, κάνουν rock με «καρδιά και πάθος» και αυτό μάλλον είναι το καλύτερο άλμπουμ της μέχρι τώρα καριέρας τους.
Το Teeth Dreams είναι το πρώτο άλμπουμ που στήθηκε από τη νέα σύνθεσή τους, με τον Steve Selvidge να αναλαμβάνει πλέον μόνιμο ρόλο, αναβαθμιζόμενος από τη θέση του βοηθητικού κιθαρίστα για τις περιοδείες.
H προσθήκη του δεύτερου κιθαρίστα έκανε πιο ογκώδη τον ήχο τους και άφησε στον Finn περισσότερο χώρο για να δει τις λεπτομέρειες.
Οι Hold Steady μένουν πιστοί στο όνομά τους και σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: ροκ τραγούδια, πιστά στην παράδοση του Bruce Springsteen και του Bob Dylan (ίσως και του Elvis Costello), τα οποία διηγούνται ιστορίες κραιπάλης, αναζητήσεων, καταστροφής και λύτρωσης με φόντο την αμερικανική μεγαλούπολη.
Παίζουν απλά ένα διαχρονικό, αντρικό rock και ο φακός τους δεν εστιάζεται ποτέ στις ρυτίδες ή στις τολμηρές βουτιές που μπορεί να κάνουν από τη σκηνή για να αποδείξουν το τσαγανό τους. Ο φακός τους εστιάζεται στα τραγούδια τους και μόνο.

Tracklist:
01. I Hope This Whole Thing Didn’t Frighten You
02. Spinners
03. The Only Thing
04. The Ambassador
05. On With the Business
06. Big Cig
07. Wait a While
08. Runner’s High
09. Almost Everything
10. Oaks
11. Saddle Shoes (Bonus Track)


Δεν υπάρχουν σχόλια: