Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Sleepy Sun - 'Maui Tears' (2014)


Οι Sleepy Sun είναι μια ψυχεδελική rock μπάντα από το San Francisco και αποτελείται από τους Bret Constantino (φωνητικά), Matt Holliman και Evan Reiss (κιθάρες), Jack Allen (μπάσο) και Brian Tice (drums) με το βασικό τους τραγουδιστή Rachel Fannan να αποχωρεί τον Οκτώβριο του 2010. Αρχικά ονομάζονταν Mania όταν και σχηματίστηκαν το 2005 και με την αλλαγή του ήχου τους από garage rock σε psychedelia πήραν και το σημερινό τους όνομα.

Το 2008 κυκλοφόρησαν μόνοι τους το πρώτο τους studio άλμπουμ “Embrace” και το 2010 άνοιγαν, ήδη, την αμερικανική περιοδεία των Arctic Monkeys. Ακολούθησε το δεύτερο τους “Fever”, η περιοδεία με τους Black Angels το 2011 και το τρίτο “Spine Hits” τον Απρίλιο του 2012, το πρώτο μετά την αποχώρηση του Fannan.

Το “Maui Tears” είναι το τέταρτο studio άλμπουμ τους και θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου από τη Dine Alone Records και αποτελείται από 7 εξαιρετικά νέα τραγούδια μαζί με τα δύο από το πρόσφατο τους 7″. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του άλμπουμ, κυκλοφόρησαν και το music video για το εναρκτήριο “The Lane” που σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση που ταιριάζει απόλυτα με τη μελωδία.

Το καθένα από τα 9 τραγούδια είναι ικανό να σταθεί από μόνο του αλλά όλα μαζί συνθέτουν ένα δυναμικό σύνολο. Εξαιρετικό το 'Outside', το 'Thielbar' παραπέμπει στους Verve στην προ Urban Hymns εποχή τους, το '1132' θα μπορούσε να είναι το τέλειο soundtrack για κάθε party και το 'Slowdown' σου κεντρίζει τη μουσική προσοχή από το πρώτο άκουσμα.

Tracklist:

1. The Lane
2. Words
3. Everywhere Waltz
4. Outside
5. 11:32
6. Theilbar
7. Slowdown
8. Galaxy Punk
9. Maui Tears

Official site:


Δεν υπάρχουν σχόλια: