Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Mnemotechnic – 'Awards' (2013)


Οι Mnemotechnic είναι ένα post- rock/ punk trio από την Brest της Γαλλίας. Γενικά, σα σχήμα έχουν ένα πρωτόγνωρο πάθος αλλά και μια εμμονή με την ενέργεια και την ταχύτητα κάτι που εκδηλώνεται φυσικά και στον ήχο τους. Αφού έχτισαν το όνομα τους και την φήμη τους με ατελείωτες ζωντανές εμφανίσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, έφτασε η ώρα και για το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα.
Το “Awards”, λοιπόν, είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε στις 25 Ιανουαρίου από τη Smalltown America και περιλαμβάνει 12 τραγούδια με το single "Shallow Goals" να έχει κυκλοφορήσει νωρίτερα τον περασμένο Δεκέμβριο. Ηχογραφήθηκε από τον Miguel Constantino και μιξαρίστηκε από το Stéphane Laporte και μπορεί να θεωρηθεί η γαλλική απάντηση στους Muse και Nine Inch Nails. Ένα εκρηκτικό μίγμα dance-punk με ψήγματα math-rock, δυνατές κιθάρες και πολύ παραμόρφωση και φωνητικά γεμάτα απελπισία και πάθος συνθέτουν το ηχητικό παζλ αυτού του άλμπουμ.
Το single ‘Shallow Goals’ που ανοίγει το άλμπουμ εμπεριέχει math-rock, shoe-gazing αλλά και αρκετά electro στοιχεία και σε προϊδεάζει για αυτό που θα ακολουθήσει με το "Blended Colors" να συνεχίζει αυτή την αλληλουχία μεταξύ μουσικών ειδών μέσα στο ίδιο τραγούδι. Το "Dead End" με μια περίεργη αίσθηση disco σε ωθεί να χορέψεις όλο και πιο έντονα για να το συνεχίσει αυτό το επόμενο ‘Party People’ με μια έκρηξη αδρεναλίνης σε όλη του τη διάρκεια.
Το "Empty Page" είναι η δυναμική τους μπαλάντα με μια ορχηστρική προσέγγιση που σου θυμίζει κάτι από Godspeed You! Black Emperor και τα ‘Red Cat Blackout’ και ‘The And If Girl’ συνεχίζουν στο ίδιο πνεύμα με αξιόπιστα drums, αξιοζήλευτες κιθάρες και δυναμικά φωνητικά. Το ‘Intro’ είναι μια επίδειξη των μουσικών τους δεξιοτήτων, το ‘Penny for Belief’ είναι γεμάτο ενθουσιώδη φωνητική και φρενήρη drums, το ‘Dear Brittle Lights’ έχει ένα riff λες και το έχουν δανειστεί από το ‘Obstacle 1’ των Interpol και, τέλος, το ‘Pills’ κλείνει το άλμπουμ σαν ένας βίαιος electro, metal, και thrash τυφώνας.
Οι Mnemotechnic τελικά μας προσφέρουν ένα μάλλον πολυσυλλεκτικό σε ό,τι έχει να κάνει με τα μουσικά στυλ άλμπουμ που κάποιες φορές ίσως να προκαλεί σύγχυση αλλά συνολικά το αποτέλεσμα είναι προκλητικά ενδιαφέρον…

Tracklist:

01. Shallow Goals (04:14)
02. Blended Colors (04:14)
03. Dead End (03:49)
04. Party People (03:38)
05. Welcome (01:07)
06. Empty Page (featuring No Pilot) (05:19)
07. Red Cat Blackout (02:57)
08. The 'And If' Girl (05:05)
09. Intro (01:20)
10. Penny For Belief (03:44)
11. Dear Brittle Lights (03:58)
12. Pills (03:01)

links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: