Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Belako – 'Eurie' (2013)


Οι Belako είναι μια indie/ new wave μπάντα από τη Μαδρίτη και αποτελείται από τους Josu (κιθάρες, keyboards, μπάσο και φωνητικά), Cris (φωνητικά), Lore (μπάσο, keyboards και φωνητικά) και Länder (drums, φωνητικά).
Το “Eurie” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους, ηχογραφήθηκε στα Gaua Studios και κυκλοφόρησε από τη Gaua records στις 28 Φεβρουαρίου 2013. Αποτελείται από 10 τραγούδια που κινούνται στα όρια της new wave και indie rock με ανομοιογενή και σε καμία περίπτωση επίπεδο ήχο και με φωνητικά να είναι ένα κράμα του σχιζοφρενικού τόνου της Kirstin Hersh με τη χαρισματική φωνή της Shirley Manson των Garbage των 90s.
Το “Sea Of Confusion” ξεκινάει με ένα ανελέητο ρυθμό και ακολουθεί το “Haunted House” που θυμίζει πρώιμους Throwing Muses με μια ένταση στα φωνητικά βγαλμένη από τις μεγάλες γυναικείες φωνές της 4AD (Tanya Donelly, Kim Deal, Kirstin Hersch). Στο “False Step” το μπάσο και τα keyboards είναι βγαλμένα από τις μεγάλες βρετανικές post-punk μπάντες των 80s και στο “Southern Sea / Beautiful World”, η post-punk συναντά την pop.
Το “Molly And Pete” σφυροκοπάει ανελέητα ενώ το “Vandalism” έχει δανειστεί ηλεκτρονικά στοιχεία από το Enola Gay των OMD. Το “Stop Contradictions” είναι κυριολεκτικά «ήρεμη» δύναμη και θυμίζει λίγο Chumbawamba ειδικά στον αφηγηματικό τρόπο ερμηνείας και τα “Zaldi Baltza” και “Eurie” είναι τα δύο τραγούδια τους στα Βασκικά, το πρώτο post punk με κιθάρες αλά Sonic Youth και το δεύτερο ένα νανούρισμα με ξαφνικές εκρήξεις.
Οι Belako τελικά μας προσφέρουν ένα αξιοσημείωτο ντεμπούτο άλμπουμ και με το “Eurie” δίνουν το μουσικό τους στίγμα με τις μοναδικές τους εμπνεύσεις και μουσικές προθέσεις…

Tracklist:

01. Sea Of Confusion
02. Haunted House
03. False Step
04. Southern Sea (Beautiful World)
05. Molly & Pete
06. Vandalism
07. Stop Contradictions
08. Zaldi Baltza
09. Monday
10. Eurie

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: