Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Golden Gurls – 'Typo Magic' (2012)


Οι Golden Gurls είναι μια τριμελής indie rock μπάντα από τη Βαλτιμόρη που πρωτοσυναντήθηκαν (Andy – κιθάρες/ φωνητικά, Donald - drums και Jesse - μπάσο) μεταξύ τους το 1994 και από τότε προσπαθούν να τελειοποιήσουν τον indie ήχο τους που έχει ένα φρενήρη ρυθμό με φωνητικά που περνάνε σε δεύτερη μοίρα.
Μόλις πέρσι (και για την ακρίβεια σα σήμερα στις 1 Μαίου...) κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ “Typo Magic” που ηχογραφήθηκε στα Mobtown and Magpie Cage studios στη Βαλτιμόρη στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου - Νοεμβρίου 2011.
Με το πρώτο άκουσμα του, σου έρχονται αναπόφευκτα στο νου κορυφαίες μπάντες των 90s όπως οι Dinosaur Jr, Seam και Pavement αλλά σε μια πιο σύγχρονη έκδοση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και για κάποιον που δε γνώριζε καν την ύπαρξή τους (σε αυτούς φυσικά ανήκει και ο υπογράφων την παρούσα κριτική...) πραγματικά είναι ένα άλμπουμ που θα μπορούσε επάξια να σταθεί δίπλα στα shoegaze άλμπουμς που λατρέψαμε τη δεκαετία του 90. Θα μπορούσες ακόμη και να βρεις κάποια στοιχεία από Sonic Youth της εποχής του "Daydream Nation" στις κιθάρες και στα φωνητικά.
Γενικά, υπάρχει ενας νωχελικός αλλά απόλυτα κιθαριστικός τόνος στα τραγούδια τους χωρίς όμως να λείπουν και οι φρενήρεις μελωδίες όπως στο "Uphill Fight". Ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία το ορχηστρικό "End Of The War" που αν και ξεκινά με μια αργή, μελαγχολική κιθάρα, ο ρυθμός του δυναμώνει στη συνέχεια και φτάνει στην κορύφωση δίνοντας ένα τέλειο ηχητικό αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να παραβλέψεις φυσικά και το εντελώς shoegaze "Cars On Mars" και το σύντομο αλλά πολύ μεστό "Providence".
Αν και δε σας έχουμε συνηθίσει σε κριτικές περσινών άλμπουμς, σε ορισμένες περιπτώσεις κυκλοφοριών που δεν έτυχαν της αντίστοιχης προβολής, αυτό επιβάλλεται – και σίγουρα μια από αυτές είναι και οι Golden Gurls!!!

Tracklist:

1. Kid Tested
2. I Can See the City
3. Cars on Mars
4. Uphill Fight
5. End of the War
6. Tidal (free)
7. Excited
8. Double Negatives
9. Providence
10. 7 of 10
11. Shasta Masta


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ LP TOΥΣ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ BLOG ΣΟΥ. ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΝΕΟΥΣ ΗΧΟΥΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

mR alterock είπε...

ΤHANKS ΓΙΩΡΓΟ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Σ ΑΡΕΣΕΙ