Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Beaches - 'She Beats' (2013)


Οι Beaches ειναι μια psych-rock μπάντα από τη Μελβούρνη και αποτελούνται από τους Antonia Sellbach (Love Of Diagrams), Alison Bolger (Panel Of Judges) και Ali McCann στις κιθάρες και φωνητικά, Gill Tucker (Spider Vomit) στο μπάσο και Karla Way στα drums και φωνητικά. Για πρώτη φορά έπαιξαν ζωντανά τον Οκτώβριο του 2007 για να ακολουθήσει το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2008 (κέρδισε το βραβείο Oz στην Αυστραλία) και διάφορες συμμετοχές σε μεγάλα festivals καθώς και μια περιοδεία στις ΗΠΑ.
Μετά από μια δισκογραφική παύση 5 ετών, το δεύτερο τους άλμπουμ “She Beats” κυκλοφόρησε από την Αυστραλέζικη Chapter Music με το Michael Rother των Neu! και Kraftwerk να υπογράφει 2 τραγούδια. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκρηκτικό μίγμα psychedelic και noise/prog rock με μια αισθητική pop των 60s.
Στο πρώτο “Out of Mind” φανερώνουν απροκάλυπτα όλες τις επιρροές στον ήχο τους σε ένα μάλλον κιθαριστικά επικό τραγούδι και την πιο δυνατή σύνθεση του άλμπουμ. Ακόμη, όμως και το σχετικά νωχελικό “Keep on Breaking Through” και το κάπως ανατολίτικο “Veda” ακούγονται περισσότερο σαν ιντερλούδια από πραγματικά τραγούδια. Τα δύο τραγούδια που εμπλέκεται ο Rother, “Distance” και “Granite Snake”, έρχονται να αναδείξουν τις δυνατότητες της μπάντας να αναμιγνύει τη shoegaze με ambient pop φωνητικά μέσα από μια επανάληψη στα κιθαριστικά riffs και τα drums.
To ορχηστρικό ‘The Good Comet Returns’ είναι βγαλμένο μέσα από τις καλές εποχές του new wave των 80s, στο ‘Send Them Away’ καταφέρνουν με ένα dreampop/ shoegaze συνδυασμό συγχορδιών να θυμίσουν Ride σε υπερθετικό βαθμό ενώ στο “Runaway” είναι σα να ακούς την pop να “αιμορραγεί”¨.
Οι Beaches γράφουν τελικά μάλλον μίζερα τραγούδια με αξιομνημόνευτες όμως μελωδίες αλλά το κάνουν απίστευτα καλά οπότε αυτός είναι ένας λόγος όχι μόνο να τους μισήσεις ή να τους αγνοήσεις αλλά να τους ακούσεις με προσοχή και ίσως και να “κολλήσεις” μαζί τους.

Tracklist:

01 – Out Of Mind
02 – Keep On Breaking Through
03 – Dune
04 – Send Them Away
05 – The Good Comet Returns
06 – Distance
07 – Weather
08 – Granite Snake
09 – Tanzanite
10 – Veda
11 – Runaway



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The majority of the diseases that are standard today have been caused by
our wrong eating practices. The first home wine spa was Boudreaux,
Les Sources delaware Caudalie.

Check out my web page: szambo betonowe

Ανώνυμος είπε...

For people who have a heart disease, let's face it, you won't turned into a pilot.

Paint an outline at orange marking spritz paint.

my web site; szambo betonowe