Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

The Blackwater Fever - 'The Depths' (2013)


Το "The Depths" είναι το τρίτο album του εξαιρετικού ντουέτου (Shane Hicks: κιθάρα, φωνητικά, Andrew Walter: τύμπανα) από την Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα από το Brisbane του Queensland, τους The Blackwater Fever. Ηχογραφημένο, μιξαρισμένο και με την παραγωγή εξ ολοκλήρου από τους ίδιους, στο στούντιο τους, Parallel Sound, το άλμπουμ αποτελεί μια εξέλιξη στην παραγωγή και την σύνθεση των τραγουδιών.
" Το The Depths είναι η καλύτερη κυκλοφορία μας και η πρώτη που κάναμε εξ ολοκλήρου μόνοι μας. Ήταν μια τεράστια δοκιμασία μάθησης με πολλές δυσκολίες και λάθη, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι το αποτέλεσμα έχει εκφράσει απόλυτα τις ιδέες και το όραμά μας. Αυτό είναι το πώς θα το κάνουμε από τώρα και στο εξής. " μας λέει ο Shane Hicks.
Τα 14 κομμάτια μας ταξιδεύουν μέσα από blues, soul, trip-hop, αφήγηση, instrumental και rock n’ rock , όλα σμιλευμένα με το μοναδικό, σκοτεινό τους, ατμοσφαιρικό ήχο. Το album σηματοδοτεί επίσης την αλλάγή στην σύνθεση (από δίδυμο γίνεται τρίο με την προσθήκη του Jed A. Walters – πλήκτρα, μπάσο). Kαι όσο αφορά τον ήχο τους swamp blues rock ή όπως αυτοί προτιμούν dark garage blues
Οι εντυπώσεις που αφήνουν σε κοινό και ΜΜΕ είναι πολύ καλές, οι συγκρίσεις με τους The Black Keys, The Kill Devil Hills, The Datsuns αναπόφευκτες, ατελείωτα airplays στα τοπικά ραδιόφωνα και συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ έπονται….
Πρώτο single από τον δίσκο το 'Don't Fuck With Joe'.

Tracklist:

01 – When The Night Comes
02 – Can’t Help Yourself
03 – Now She’s Gone
04 – Don’t Fuck With Joe
05 – Rat Eyes
06 – End Of Time
07 – Seven White Horses
08 – Tide Rider
09 – On My Mind
10 – Won’t Cry Over You
11 – Over Broken Bones
12 – Oh Deceit
13 – Running Of The Wildebeest
14 – The Depths

links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: