Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Monovine @ live Thessaloniki The Resident's 06.05.2012


 Στο άκουσμα ότι θα έχει ένα τέτοιο live με ελεύθερη είσοδο ανήμερα των εκλογών, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη για το αν θα πήγαινα στο Resident's αντί να παρακολουθήσω τις αναλύσεις επί αναλύσεων των exit polls με όλους τους πολιτικούς να μιλάνε για θρίαμβο των παρατάξεων τους αλλά πάνω από όλα της δημοκρατίας.....

Με την άφιξη μου στο χώρο συνάντησα κάποιους καλούς "συναυλιακούς" φίλους στην είσοδο οπότε η μιας ώρας αναμονή για το ξεκίνημα του live κύλησε γρήγορα με μουσικές και όχι μόνο συζητήσεις σε ένα από τα εξωτερικά τραπεζάκια του μαγαζιού. Ο χώρος άρχισε να γεμίζει σιγά σιγά οπότε και εμείς κινήσαμε προς τα μέσα να απολαύσουμε το live.

Γύρω στις 11μισι, η τριμελής punk- grunge μπάντα από την Πάτρα ήταν επί σκηνής με το Στράτο (φωνή/κιθάρα), τον Φώντα (μπάσο) και το Σωτήρη (ντραμς) έτοιμους να μας σηκώσουν στον άερα. Το κοινό αρκετά νεανικό και φοιτητικό στην αρχή ήταν κάπως μουδιασμένο με το Στράτο να μας τη "λέει" κανονικά - (και καλά μας έκανε...) ότι κάνανε 600 χλμ από την Πάτρα και περίμενε κάτι πιο ζωντανό οπότε το κοινό άρχισε να ζωντανεύει σιγά σιγά ορμώμενο και από το πάθος της μπάντας.

Παρουσίασαν όλο σχεδόν το άλμπουμ τους "Cliche" μαζί με κάποιες νέες τους συνθέσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όπως πάντα. Πολύ καλή σκηνική παρουσία και επικοινωνία με το κοινό του Στράτου με τις στριγγλιες του πραγματικά να μας κάνουν να ψάχνουμε το μακαρίτη Curt Cobain, o Φώντας "ήρεμη" δύναμη στο μπάσο και ο Σωτήρης αν και ξεκίνησε κάπως χαλαρά μετά την πρώτη μπύρα πραγματικά έκανε τα drums να δεινοπαθήσουν. Στα παραλειπόμενα του live, η επαναλαμβανόμενη εισαγωγή του "Love Βuzz" των Nirvana με τον Φώντα να το ξεκινάει αλλά προς μεγάλη μας απαγοήτευση να αλλάζει στη συνέχεια τη μελωδία. Πανέμορφη η διασκευή του "Secret" της Madonna με το Στράτο μόνο του με την κιθάρα και το Σωτήρη να έχει φύγει προς εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Στράτο που μου έδωσε το setlist που παραθέτω παρακάτω- φωτογραφικό υλικό δεν υπάρχει μιας και λείπανε οι καλοί μου φίλοι φωτογράφοι από το live μιας και εγώ δε βγάζω ποτέ γιατί θέλω να απολαμβάνω την μπάντα...Αναμένουμε με αγωνία τη νέα τους δισκογραφική δουλειά όπως και να τους ξαναδούμε στην πόλη μας!!!

Setlist

Telescope
Don't make noise
Come out
Morphine
Away
Hush Now Hush
Universal Whores
Secret (Madonna's Cover)
Ood
The one
Devil Kiss Gods Lips
D-7
Jesus Son
Morning Song
Lucky Rabbit
She knows
Lazy

Δεν υπάρχουν σχόλια: