Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

La Mar - 'La Mar' (2012)


Οι La Mar είναι μία post-metal / post-rock μπάντα από το Caracas της Βενεζουέλας που σχηματίστηκε το 2009 και αποτελούνται από τους Angel Negrin στις κιθάρες, Fernando Mendoza στο μπάσο, Fernando Rodriguez στα Drums και Pedro Deniz στα synths και στις κιθάρες. Έχουν σαφείς επηρροές στον ήχο και τις συνθέσεις τους από μπάντες όπως οι Tool, Isis, Russian Circles, Explosions In The Sky αλλά και Pink Floyd ή ακόμα και Mastodon.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους στις 13 Μαίου και γνώρισαν εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο 48ωρο το άλμπουμ το κατέβασαν περίπου 2.000 χρήστες και τις πρώτες τρεις ώρες οι λογαριασμοί για free downloading μέσω BandCamp είχαν τελειώσει χωρίς να προηγηθεί καμία διαφήμιση παρά μόνο η διάδοση από στόμα σε στόμα.

Το άλμπουμ μπαίνει αρκετά μελωδικά με το "Anchors" επιβεβαιώνοντας τις επιρροές τους από Pink Floyd για να ακολουθήσουν το πιο post-metal "There Goes Life" και το "Voyage" που μάλλον ο τίτλος του δεν είναι τυχαίος αφού σε κάνει να ταξιδεύεις μουσικά. Το "I Will" μάλλον είναι το πιο ατμοσφαιρικό track με τα πλήκτρα να ακούγονται πιο έντονα από τα υπόλοιπα όργανα, στο "Under The Weather" η post-rock δένει αρμονικά με τη ska- reggae ενώ το "Releash" είναι το πιο "βρώμικο" track που τους κατατάσσει άξια δίπλα σε μπάντες όπως οι Pelican ή οι Toundra. Στο κλείσιμο του άλμπουμ, οι τόνοι πέφτουν αισθητά με το "Victory!" που ακούγεται εμφατικό σαν εμβατήριο, το "Mirage" που ξεκινάει ήρεμα αλλά έχει πολύ έντονες εξάρσεις και το μακροσκελές "Tides" που είναι και το μοναδικό στο οποίο ακούγεται ακουστική κιθάρα και κάποια υποτυπώδη φωνητικά. 

Tracklist:

1. Anchors 
2. There Goes Life 
3. Voyage 
4. I Will 
5. Under The Weather 
6. Releash     
7. Victory!     
8. Mirage
9. Tides 






Δεν υπάρχουν σχόλια: