Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο Thom Yorke, frontman των Radiohead μιλάει για εποχή μουσικής παρακμής


Μία από τις μεγαλύτερες μουσικές διάνοιες των τελευταίων δεκαετιών φαίνεται πιο απογοητευμένη από ποτέ, αλλά απτόητη ωστόσο (θέλουμε να πιστεύουμε).
Ο Thom Yorke, frontman των Radiohead έδωσε μία σειρά από συμβουλές προς τους επίδοξους μουσικούς και έκανε δηλώσεις σε μία συνέντευξη που καλέστηκε να δώσει για την ολοκλήρωση του βιβλίου "The Rax Active Citizen Toolkit" του Jamie Kelsey.
Ο Kelsey μάζεψε μία παρέα Βρετανών εξεχόντων προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και την Ms. Dynamite και του παρουσιαστή Jon Snow και κατέγραψε τις απόψεις τους, με αυτές του Yorke να είναι σχεδόν τρομαχτικές. Καμία πίστη δεν φαίνεται να έχει απέναντι στη μουσική βιομηχανία του σήμερα, με τις πράξεις του να ενισχύουν τον λόγο του αφού το 2009 αποκόπηκε με τους Radiohead από την Parlophone.
Ο Yorke υποστηρίζει πως πρόκειται για μια εποχή μουσικής παρακμής και πως η βιομηχανία καταρρέει, κάτι που παρόλα αυτά δεν θα έπρεπε να σοκάρει τον κόσμο, γιατί εναλλακτικές σίγουρα υπάρχουν.
Αυτά και άλλα τόσα παρέθεσε ο Tom Yorke για το "The Rax Active Citizen Toolkit", του οποίου η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου.