Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Nikki Sudden and Phil Shoenfelt - Golden Vanity


Το Golden Vanity είναι ένας ακόμη χαμένος δίσκος στην ιστορία του rock n roll, που η παραμονή του στο πηχτό σκοτάδι και την λήθη για 10 χρόνια, και κυρίως το βάρος των ονομάτων των δημιουργών του, τον τοποθέτησε –τουλάχιστον στο μυαλό των αμετανόητων οπαδών του rοck που πρεσβεύουν οι Sudden και Shoenfelt- στην σφαίρα του μύθου. Ηχογραφημένος το 1998 στο Βερολίνο, έμεινε μακριά από τα ράφια μέχρι σήμερα, και όλοι συμπεριλαμβανομένου και του Shoenfelt τον θεωρούσαν οριστικά χαμένο - ειδικά μετά και τον θάνατο του Sudden.
Στο επιβλητικό Jack Ketch (το μόνο από τα 15 κομμάτια που συνυπογραφεί ο Roland S. Howard, τα υπόλοιπα είναι συνθέσεις του Sudden και του Shoenfelt ή και των δύο μαζί) ο Sudden μετά τούς T Rex, μας μιλάει για ακόμη μια από τις εμμονές του, στο Love makes her shine o Shoenfelt γυρίζει πίσω στην εποχή του Backwoods Crucifixion, ενώ το ραμονικό Teenage Sheets έρχεται να μας θυμίσει ότι και οι δυό τους υπήρξαν παιδιά της πρώτης άγριας και όμορφης εποχής του punk rock.
O πραγματικός θησαυρός όμως αυτού του χαμένου νησιού βρίσκετε στα δύο ντουέτα των δύο Κυρίων. Τα Cloak of virtue, και Hangman’s daughter, τέλεια δείγματα για το τι μπορεί να συμβεί στο στούντιο όταν βρίσκονται δυό μεγάλοι μουσικοί, άνδρες, και ταλέντα μαζί.
Audio CD (July 28, 2009)
Original Release Date: July 28, 2009
Number of Discs: 1
Label: Troubadour
tracklist
1. Hanoi Jane
2. Cloak of Vitrue
3. Jack Ketch
4. Portcullis
5. Love Makes Her Shine
6. Bang a Gong
7. Waiting for You
8. Jamboree Bag
9. Golden Door
10. Teenage Sheets
11. Wage a Crown
12. Hangman's Daughter
13. Angel Wings
14. Cullisport
15. Master Sampson

2 σχόλια:

saunterer είπε...

Να γράφετε από τα κάνετε copy-paste λέμε…

http://www.tranzistor.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=538:-nikki-sudden-a-phil-shoenfelt-golden-vanity&catid=41:reviews&Itemid=289

tranzistor.gr είπε...

http://tranzistor.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=538:-nikki-sudden-a-phil-shoenfelt-golden-vanity&catid=41:reviews&Itemid=274