Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

SUMMERCASE 2008 Festival στη Βαρκελώνη

Η Τρίτη χρονιά του πολύ πετυχημένου Summercase Festival στη Βαρκελώνη. Άψογη οργάνωση, χωρίς καθόλου αναμονές με σεβασμό στον θεατή και στο περιβάλλον ( να φανταστείτε ότι ο καθένας νοίκιαζε ένα πλαστικό ποτήρι για 1 ευρώ το οποίο στο τέλος της ημέρας το επέστρεφες και σου δίνανε το ευρώ πίσω, έτσι μηδέν ρύπανση!!!!! ) και πολύς κόσμος.

Ημέρα πρώτη
Η ώρα είναι 6 και στην κεντρική σκηνή παίζουν οι We Are Scientits, καλοί, αλλά...... . Προτιμήσαμε Edwyn Collins στην σκηνή 2 όπου παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του ήταν αξιοπρεπής. Στην κεντρική σκηνή βγαίνει ο Ian Brown και χαμός, Ο γνωστός Ian με ένα best of list και μία μεγάλη έκπληξη στο τέλος. Καλεί στην σκηνή τον Mani και μας χαρίζουν 4 τραγούδια των Stone Roses .Ήταν εξαιρετικοί!!!! Αμέσως μετά οι Grindermen δηλ. Nick Cave, Warren Ellis. Φοβερό ρεσιτάλ από τον Warren Ellis που δίκαια εισέπραξε το χειροκρότημα του κοινού. Επόμενοι στην σκηνή οι Interpol. Πολύ καλοί live σε αιχμαλωτίζουν και σε μαγεύουν, δεμένοι, δυνατοί και με ενέργεια. Η συνέχεια είχε Blondie στην σκηνή 2 με πολύ κόσμο που τραγουδούσε τα πασιγνωστά τους hits. Ώρα για Maximo Park πολύ αγαπητοί στην Βαρκελώνη (προλάβαμε 3 τραγούδια τους) γιατί στην κεντρική σκηνή είναι ώρα (μεσάνυχτα για την ακρίβεια) για τους Verve. Δικαιολογούν απόλυτα το όνομα που έχουν για μεγάλο συγκρότημα. Η συνέχεια επιφύλασε Primal Scream. Αν και το περιμέναμε με πολύ αγωνία είναι η αλήθεια, ίσως η κούραση, ίσως η ώρα (2.30), ίσως το set list, (πολλά από το καινούριο τους CD), δεν μας άφησαν με την καλύτερη γεύση.
Ημέρα δεύτερη
Αρχή με Kooks στην κεντρική σκηνή. Νέοι, ζωντανοί, κεφάτοι. Brit Pop! Η σκυτάλη στους Breeders. Δεν ενθουσιαστήκαμε και αφού περάσαμε από την σκηνή 2 όπου οι Stranglers έδιναν ρεσιτάλ με τα hits τους, επιστρέψαμε στην κεντρική για τους Kings Of Leon. Οι τύποι ροκάρουν. Πολύ δυνατοί, ευχάριστη έκπληξη, μας καθήλωσαν. Μικρό πέρασμα από την σκηνή 3 όπου παίζουν οι Biffy Clyro .Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του φεστιβάλ. Φοβεροί!! Σκηνή 2 και Mogwai. Παίζουν μόνο το δίσκο Mogwai young team. Σταθερή αξία για αυτούς πού ξέρουν από μουσική, και η Βαρκελώνη γνωρίζει πολύ. Μεσάνυχτα και ώρα για Sex Pistols. Καταπληκτικοί!!! Πρέπει να τους δει κανείς live για να καταλάβει. Μιάμιση ώρα δύναμης και φοβερής σκηνικής παρουσίας από Johnny Rotten. Παίξανε όλα τους τα τραγούδια και 3 διασκευές το No Fun των Stooges, Silver Machine των Hawkwind και Roadrunner του Jonathan Richman. Μετα από αυτό οι Βραζιλιάνες CSS μας φάνηκαν λίγες παρόλη την προσπάθειά τους. Οι Kaiser Chiefs δεν στάθηκαν ικανοί να μας κρατήσουν περισσότερο (ήταν και πέρυσι εκεί).
Ραντεβού του χρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: