Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Younghusband - 'Dromes' (2013)


Οι Younghusband είναι μια psych pop μπάντα από το Watford του Λονδίνου αποτελούμενη από τους Euan Hinshelwood (φωνητικά/κιθάρες/πλήκτρα), Adam Beach (κιθάρες), Joe Chilton (μπάσο) και Pete Baker (drums). Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single τον Ιούνιο του 2011 στην Too Pure για να ακολουθήσει το EP 'Crystal' το Νοέμβριο του ίδιου έτους από τη Sonic Cathedral. Στις επιρροές τους συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι The Birthday Party, The Brian Jonestown Massacre, Yo La Tengo, Broadcast, Wire και The Cocteau Twins.

Με παραγωγό το Nicolas Vernhes, γνωστό και από τους Deerhunter, το “Dromes” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους (κυκλοφόρησε από τη Sonic Cathedral) και παρά το γεγονός ότι επανέρχονται 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους single, μας παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη και μεστή συλλογή τραγουδιών που κινούνται στα όρια του psychedelic και της dreampop με μια αξιοζήλευτη ισορροπία.

Η ψυχεδέλεια, το shoegaze και krautrock των Deerhunter είναι μάλλον σημείο αναφοράς για το “Dromes”, ειδικά στο ομώνυμο τραγούδι και το χαρακτηριστικό όργανο του 'Left of the Rocks' (βγαλμένο από Flying Nun Records). Το ‘Comets Crossed’ είναι ταξιδιάρικο, το ‘Wavelength’ ονειρικά stoner, το 'Sunstroke' ξυπνά μνήμες πρώιμων Smashing Pumpkins στο Gish ενώ το 'Divisions' είναι κάπως απόμακρο και αρκετά ηλεκτρονικό.

Λίγες μπάντες καταφέρνουν να αναμιγνύουν την ψυχεδέλεια των 60s με τη dreampop των 90s όπως στο 'Constantly in Love' – που δένει ιδανικά τους The Jesus And Mary Chain με τους The Brian Jonestown Massacre και τους Beatles - αλλά και να γράφουν ιντερλούδια όπως τα ανώνυμα ‘*’ και ‘**’ ή τραγούδια όπως το ‘Running Water με την ακουστική κιθάρα και τα κρυστάλλινα φωνητικά να κυριαρχούν.

Όσο περισσότερο ακούς τους Younghusband, τόσο περισσότερο σου θυμίζουν την ποιοτική pop των τελών των 80s- ψυχεδελική αλλά ποτέ βαριά, ονειρική αλλά όχι υπνωτική, όμορφη αλλά όχι ωραιοφανή.

Τracklist:

1. Running Water (03:12)
2. Comets Crossing (03:40)
3. Left Of The Rocks (04:00)
4. Sunstroke (03:08)
5. * (02:35)
6. Silver Sisters (03:08)
7. Reunion Message (04:19)
8. ** (01:23)
9. Wavelenght (03:57)
10. Divisions (03:49)
11. Constantly In Love (04:12)
12. Dromes (04:52)

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: