Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

The Oscillation - 'From Tomorrow' (2013)


Οι The Oscillation είναι το πνευματικό παιδί του πολυοργανίστα και παραγωγού Demian Castellanos και ξεκίνησαν το 2008 (με το ντεμπούτο τους στη DC Recordings “Out Of Phase”) μέσα από τις στάχτες των Orichalc Phase. Έχοντας δουλέψει ήδη με τον παραγωγό Tim Holmes των Death in Vegas, η θέση του Castellanos στην αφρόκρεμα της μουσικής σκηνής της Μεγάλης Βρεταννίας παγιώνεται με τους The Oscillation.

Το Σεπτέμβριο κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ ‘From Tomorrow’ και βάζει την krautrock και το shoegaze σε νέες βάσεις. Μπορεί κάπου να ακούγεται μονότονο και υπερβολικό, δύσκολο στο πρώτο άκουσμα αλλά πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή fuzz μελωδιών που ανακαλύπτουν τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής. Οι The Oscillation αναπολούν την “kosmische musik” των Neu! και Tangerine Dream μέσα από το πρίσμα της punk funk των PIL, τον πειραμαντισμό του Miles Davis και το blues rock των Spacemen 3.

Στα εναρκτήρια 'Corrider (Part 1)' και 'Corrider (Part 2)', η ένταση και το μυστήριο μπλέκονται με κιθάρες γεμάτες παραμόρφωση, βαθύ μπάσο και αρκετή τεστοστερόνη. Στο 'No Place To Go', η παραμόρφωση είναι άγρια και βίαιη με συγκλονιστικά solos σε μια επίδειξη δύναμης με προσεγμένη ενορχήστρωση, στο 'Descent' οι επιρροές από τους ήχους της Μέσης Ανατολής είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς ενώ το τελευταίο ‘Out of Touch’ είναι επικό και μοχθηρό την ίδια στιγμή. Προσωπική αδυναμία από το σύνολο του άλμπουμ το 'All You Want To Be' που ξεχωρίζει για το δυναμικό του ρυθμό, τα κιθαριστικά riffs και τα εκπληκτικά samplers που ακούγονται στο βάθος.

Με το “From Tomorrow”, οι The Oscillation συνεχίζουν την παράδοση των δυσδιάκριτων φωνητικών, fuzzy κιθάρων και χαοτικών echo samplers με ένα και μοναδικό σκοπό – να σπάσουν τα ηχητικά στεγανά της psychedelic rock και να αφήσουν τη σφραγίδα τους στο συγκεκριμένο μουσικό είδος.

Tracklist:

1. Corridor (part 1)
2. Corridor (part 2)
3. Descent
4. No Place to Go
5. From Tomorrow
6. All You Want to Be
7. Dreams Burn Down
8. Chrome Cat
9. Out of Touch

Band:

Δεν υπάρχουν σχόλια: