Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Terry Malts - 'Nobody Realizes This Is Nowhere' (2013)


Οι Terry Malts είναι μια τριμελής μπάντα από την Καλιφόρνια που σχηματίστηκαν το 2009 μετά την διάλυση των Magic Bullets.
Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα punk-pop-rock που φέρνει στο μυαλό τις αρχές συγκροτημάτων όπως οι Ramones και οι Husker Du από τη μία και οι Jesus and Mary Chain από την άλλη.
Έκαναν το ντεμπούτο τους με τον δίσκο “Killing Time” το 2011, και φέτος κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους με τίτλο “ Nobody Realizes This Is Nowhere ”. Οι 11 συνθέσεις φαντάζουν στα περισσότερα σημεία σαν μια αναβίωση του punk πνεύματος της δεκαετίας του '80 όπως εκφράστηκε από μπάντες όπως οι Wipers και οι Buzzcoks .
Γρήγορη, ακριβής και κοφτή δομή που ταλανίζεται μεταξύ μιας φουριόζας διάθεσης και της pop ιδιοσυγκρασίας των τριών μουσικών, με τα και ρεφρέν να προσομοιάζουν είτε σε άγρια ​​έκρηξη είτε σε βίαιη εγκατάλειψη, όπως επιθυμεί το λαμβάνει ο καθείς .
Ο δυναμισμός της μπάντας και οι εκκρίσεις ευφορίας εκδηλώνονται μέσα από κομμάτια όπως τα “They’re Feeding”, “Walking Without You” και “I Was Not There,” ενώ στο άλλο άκρο φτάνουν με τραγούδια όπως τα “No Tomorrow” και “So Serious” στα οποία είναι έκδηλη η τρυφερή - μελαγχολική διάθεση .
Από εκεί κι έπειτα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα φωνητικά του Cunningham που προσαρμόζονται σε σκληρό ή ήπιο τόνο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε τραγουδιού διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην όλη υπόθεση , παράλληλα με τα πιασάρικα κιθαριστικά θέματά του , ώστε να μην περιέλθει ο δίσκος στη δίνη του παρωχημένου.

Tracklisting:

01 – Two Faces
02 – Life’s A Dream
03 – Human Race
04 – They’re Feeding
05 – Buy Buy Baby
06 – I Was Not There
07 – No Tomorrow
08 – Walking Without You
09 – Comfortably Dumb
10 – So Serious
11 – Well Adjusted


Δεν υπάρχουν σχόλια: