Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Future Of The Left - 'How To Stop Your Brain In An Accident' (2013)


Οι Future of the left είναι μια alternative rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2005 στο Cardiff και προήλθαν από τα απομεινάρια δύο άλλων σχημάτων της πόλης, των Falkous και Egglestone. Η τωρινή σύνθεση είναι: Andrew Falkous - Falco (φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα), Jimmy Watkins (κιθάρες), Julia Ruzicka (μπάσο) και Jack Egglestone (drums). Το μουσικό τους στίγμα συνδυάζει αφαιρετικές κιθάρες με τους σατιρικούς στίχους του Falco σερβιρισμένα με περίσσεια ενέργεια αλλά και δυνατές μελωδίες, εναλλαγές ρυθμού και φωνητική αρμονία.

Με την Too Pure, οι Future of the left κυκλοφόρησαν το πρώτο τους double A-side “Fingers Become Thumbs / The Lord Hates a Coward” το 2007 για να ακολουθήσει και το ντεμπούτο τους “Curses” την ίδια χρονιά. Ακολούθησαν άλλα τρία άλμπουμς μέχρι το “How to Stop Your Brain in an Accident” που στην ουσία το χρηματοδότησαν οι ίδιοι οι οπαδοί τους μέσα σε μόλις πέντε ώρες μέσω του Pledge Music.

Το “How to Stop...” είναι πραγματικά περίεργο – λιγότερο μεστό από το art-rock “Curses!”, όχι τόσο rock όπως το “Travels With Myself And Another” και όχι στομφώδες όπως το “The Plot Against Common Sense”. Το μπάσο της Julia και τα drums του Jack είναι τόσο έντονα όσο και καθηλωτικά ενώ η κιθαριστική γραμμή του Jimmy Watkins δίνει τον απαραίτητο παλμό και νεύρο. Σε γενικές γραμμές, ο ήχος τους είναι ο ήχος μιας μπάντας απόλυτα συνειδητοποιημένης και έντονα πειραματικής αλλά με σατιρικό τόνο για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

Υπάρχουν ανατρεπτικά rock τραγούδια στο άλμπουμ: το δυναμικό ’Things To Say To Friendly Policemen’, το στομφώδες ‘The Real Meaning of Christmas’ και το ευρηματικό ‘Johnny Borrell Afterlife’. Το ‘French Lessons’ κρύβει μια ευαισθησία και μοναδικότητα ενώ ο συνδυασμός piano και γέλιου στο ‘Something Happened’ δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Πανέμορφο το κλείσιμο στο 'I Don't Know What You Ketamine' ενώ από την άλλη απόλυτα κλειστοφοβικό το 'She Gets Passed Around At Parties'. Η Χιτσκοκική παράνοια του 'How To Spot A Record Company' σε κάνει να χάνεσαι, με το 'Things To Say To Friendly Policemen' επαναστατείς ενώ στα 'Johnny Borrell Afterlife', 'Donny of the Decks' και 'The Real Meaning of Christmas' βρίσκεις τις μόνες στιγμές χαλάρωσης.

Γενικά, το 'How To Stop Your Brain In An Accident' χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη περίεργο βήμα στην καριέρα τους, πραγματικά υπέροχο μακριά από ό,τι αντιφατικό έχουν συνθέσει μέχρι στιγμής.

Tracklist:
01 – Bread, Cheese, Bow And Arrow
02 – Johnny Borrell Afterlife
03 – Future Child Embarrassment Matrix
04 – The Male Gaze
05 – Singing Of The Bonesaws
06 – I Don’t Know What You Ketamine (But I Think I Love You)
07 – French Lessons
08 – How To Spot A Record Company
09 – Donny Of The Decks
10 – She Gets Passed Around At Parties
11 – Something Happened
12 – The Real Meaning Of Christmas
13 – Things To Say To Friendly Policemen
14 – Why Aren’t I Going To Hell

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: