Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

La Luz - 'It’s Alive' (2013)


Οι La Luz είναι μια γυναικεία garage/ psych pop μπάντα από το Seattle που έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα EP με τον τίτλο “Damp Face”. Το όνομα τους στα ισπανικά σημαίνει φως και αντικατατοπτρίζει πλήρως το ύφος της μουσικής τους και τη λυρικότητα των συνθέσεων τους. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, είναι προφανές ότι το μουσικό ταλέντο τους αλληλοσυπληρώνεται με μια πρωτοφανή αυτοπεποίθηση που αρμόζει μόνο σε καταξιωμένες μπάντες του χώρου και με ένα πάθος για χορό που προδίδει το νεαρό της ηλικίας τους.

Η ώρα για το ντεμπούτο άλμπουμ τους έφτασε και ακούει στον τίτλο “It’s Alive” με την ηχογράφηση τους να ξεκινάει την περασμένη άνοιξη μαζί με τον καλό τους φίλο και παραγωγό Johnny Goss. Κύρια χαρακτηριστικά του άλμπουμ, η αντιφατική surf-rock μουσική τους – πότε χαρούμενη και πότε μουντή, η απόλυτη ακρίβεια του κάθε μέλους στο όργανο που παίζει και η παντελής έλλειψη παραμόρφωσης στον ήχο.

Το κιθαριστικό riff στο “Morning High” ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική του τραγουδιού ενώ το “Big Big Blood” είναι απόλυτα ρυθμικό με τα ορχηστρικά “Sunstroke” και “Phantom Feelings” να ακούγονται να αφηγούνται περίεργες ιστορίες χωρίς καν στίχους. Απόλυτα ψυχεδελικό το drum beat στο εναρκτήριο “Sure As Spring”, στο “What Good Am I?”, τα φωνητικά και οι αρμονίες σου φέρνουν στο νου κάτι από Mazzy Star ενώ το ομώνυνο “It’s Alive” είναι το πιο rock τραγούδι του άλμπουμ, έντονα αφηγηματικό και αινιγματικό όπως και το υπόλοιπο άλμπουμ.

Αυτό που κάνει τις La Luz να ξεχωρίζουν είναι αναμφισβήτητα ότι αν και συνυπάρχουν σαν μπάντα μόλις ένα χρόνο, καταφέρνουν να ενσωματώνουν τη δική τους στάση ζωής στη μουσική που γράφουν.

Tracklist:

01. Sure as Spring
02. All the Time
03. Morning High
04. What Good Am I?
05. Sunstroke
06. It's Alive
07. Big Big Blood
08. Call Me in the Day
09. Pink Slime
10. Phantom Feelings
11. You Can Never Know

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: