Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

You Slut! - 'Medium Bastard' (2012)


Οι You Slut! είναι ένα ορχηστρικό math-rock κουαρτέτο από το Derby/Nottingham της μεγάλης Βρεταννίας και σχηματίστηκαν το  2004. Αποτελούνται από τους Vanilla Christ, Sato D'Angelo, Rhyll Styzer και Dr Marc Zwei. Κυκλοφόρησαν ένα EP με 6 tracks το 2005 με τίτλο ‘Grit Eyed & Greasy Tailed’ και ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘Critical Meat’ αρχικά στην Ιαπωνία (XTAL Records) το 2007 και στη Μεγάλη Βρεταννία (StressedSumo Records) το 2008 και εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο για την προώθηση του άλμπουμ.

Μετά τη σχετική επιτυχία του "Critical Meat", αναμενόταν με ιδιαίτερη ανυπομηνησία από τους λάτρεις του είδους το επόμενο βήμα τους. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι άργησε σχετικά αλλά ήρθε σε μία χρονιά που κυκλοφόρησαν άλμπουμς και άλλες μπάντες του είδους όπως οι Pelican, TFATD και Mental Architects. Ονομάζεται "Medium Bastard" (κυκλοφόρησε από τη Stressed Sumo records στις 12 Απριλίου) και ακούγονται πλέον πιο ώριμοι από το "Critical Meat" αλλά καθόλου πιο ήρεμοι αν και 4 χρόνια μεγαλύτεροι. Τα riffs είναι ακόμη πιο καταιγιστικά και ξέφρενα, οι συνθέσεις ακόμη πιο αυτοσχεδιαστικές και απρόβλεπτες- η καθεμία με το δικό της στυλ και αίσθηση και η ενορχήστρωση αισθητά βελτιωμένη.

Τα τραγούδια στο "Medium Bastard" είναι συντομότερα αλλά δεν υπάρχουν περιττές επαναλήψεις σε αυτά. Υπάρχουν και μελωδικές στιγμές σε αυτό όπως στο "Fifzteen", δείχνοντας και την ευγενική τους πλευρά αλλά και tracks με ανελέητο και μανιώδη ρυθμό όπως τα "Magnifiererer" και "Elton Chong". Ακόμη και κάπως εύθυμο "Sellshock" σε προκαλεί να κάνεις headbanging με τις καταιγιστικές του κιθάρες. Όσο και αν θες να ξεχωρίσεις ένα ή δύο tracks, δεν μπορείς να παραβλέψεις τα μαζικά riffs του "Shopping Placenta" ή το "More Than One Seamless" που κλείνει το άλμπουμ ακόμη πιο δυναμικά.

Συνοψίζοντας, το "Medium Bastard" συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που δεν είχε το προηγούμενο "Critical Meat"- είναι πιο βαρύ με σαφείς rock καταβολές αλλά και με μία έντονη post-rock επηρροή με τα γνωστά σκαμπανεβάσματα στο τέμπο. Σε αντίθεση με το "Critical Meat", ακούγεται πιο εύθυμο και με καθαρό ήχο.  Σίγουρα πάντως, οι ζωντανές τους εμφανίσεις μετά και το "Medium Bastard" αναμένονται ακόμη πιο εκρηκτικές και αγωνιούμε να τους δούμε κάποτε και στη χώρα μας.

Tracklist:

01 – Pitch & Putt With You Slut!
02 – Fifzteen
03 – Elton Chong
04 – Let’s Do ‘Do The What Now’ Now
05 – Magnifiererer
06 – Plural Sex
07 – Shellshock
08 – Shopping Placenta
09 – Hiya Higher Hire
10 – More Than One Seamless


Δεν υπάρχουν σχόλια: