Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τhe Fuzztones @ live Ξυλουργείο/Μύλος 12.05.2012



Τhe Fuzztones - Ξυλουργείο/Μύλος 12.05.2012

Η τετράδα φίλων που ήμασταν και προ διετίας στην εμφάνισή τους στο Block33 για μία ακόμη φορά είχε απαρτία και με την είσοδό μας στο πάντα ζεστό Ξυλουργείο του Μύλου είχε ήδη ξεκινήσει το δεύτερο support, οι THE NEXT SATURDAYS. Δεμένη μπάντα με κάποιες δικές τους συνθέσεις αλλά και με διασκευές μας ζέσταναν ειδικά με το "I wanna be your dog" με το οποίο κλείσανε την εμφάνισή τους. Δυστυχώς, χάσαμε τους πιτσιρικάδες CHINESE BASEMENT, που είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε στους Soviet Soviet και αν μη τι άλλο έχουν μία νεανική τρέλα και κάτι να παρουσιάσουν. 

Γύρω στις 12 παρά, έκανε την εμφάνιση του ο Rudi Protrudi με την παρέα του! Μετά τα απρόοπτα που συνέβησαν στην τουρνέ τους στην Ισπανία με τον ντραμερ και τον κιθαρίστα για πλυση στομάχου (ο δεύτερος επέστρεψε άρον άρον στην Αμερική) και το Rudi να αναγκάζεται να πετάξει κλωτσηδόν τον μπασίστα επειδή, πολύ απλά, ο τελευταίος πούλησε το όργανο για να αγοράσει ναρκωτικά, η εμφάνιση τους πήρε μία παράταση 8 ημερών. Αυτές οι αλλαγές στο line-up τους- διαφορετικός μπασίστας και χωρίς τον κιθαρίστα τους- στο παρά πέντε των εμφανίσεων τους στη χώρα μας, έκανε το κοινό να είναι αρχικά διστακτικό στο τι θα έχει να αντιμετωπίσει. Δε χρειάστηκε παρά μόνο το πρώτο πεντέλεπτο για να αποδείξουν και πάλι ότι είναι η κορυφαία Garage-Punk μπάντα που μπορείς να δεις στις μέρες μας.

Με τη setlist τους να περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες τους, με τον δυνατό και άγριο ήχο τους να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και με το ανατρεπτικό τους στιλ ξεφάντωσαν τόσο οι οι ίδιοι όσο και ο κόσμος. O Rudi ήταν αναγκασμένος να παίζει κιθάρα για δύο άτομα αλλά παρόλα αυτά ανταπεξήλθε και με το παραπάνω. Ασταμάτητο garage rock με μικρές παύσεις ανάμεσα στα κομμάτια για τα καυστικά σχόλια του Rudi μαζί με την επίθεση από τα keyboards της Loveland έκαναν τον κόσμο να παραληρεί και να τον αποθεώνει όλο και εντονότερα. 

Στο πρώτο μισάωρο ακούστηκαν από τα γνωστά τους μόνο το "In heat" και "Ward 81" αλλά με το που έπαιξαν το "Bad News Travel First" και ειδικά το ξέφρενο "Τhe Witch" των Sonics (με την κλασσική αναφορά του Rudi ότι αν δεν ήταν αυτοί δε θα ήξερε κανείς τους Sonics....), άρχισε το πάρτυ μπροστά στη σκηνή. Στο encore ήταν και η αποθέωση του κεφιού με τα "Cinderella", "Gotta Get Some" και κλασσικά το "Strychnine" να σηκώνουν το Ξυλουργείο κυριολεκτικά στον αέρα με το κοινό να φεύγει τελικά ευχαριστημένο, ιδρωμένο και χαμογελαστό. 

Η συναυλία έκλεισε με τον Rudi να αποχαιρετά τον κόσμο στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την οικονομική κρίση, λέγοντας πως όλοι περνάμε δυσκολίες, γι’ αυτό και η καλύτερη συμβουλή είναι να μείνουμε ενωμένοι. Τελικά ο Rudi παραμένει ένα μικρό παιδί πράγμα που επιβεβαιώνεται σε κάθε ζωντανή εμφάνιση των Fuzztones αποδεικνύντας ταυτόχρονα ότι και το garage είναι ένα κίνημα που δεν θα γεράσει ποτέ. 

Απολογούμαι για τη μή ύπαρξη setlist γιατί δεν μπόρεσα αυτή την φορά να την πάρω εκεί που την είχαν- ήταν κολλημένη σε ένα ηχείο πάνω στη σκηνή...




Δεν υπάρχουν σχόλια: