Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Uni_Form – '1984' (2012)

Από την Λισαβώνα της Πορτογαλίας έρχονται οι Uni_form, μια indie/post-punk μπάντα με έντονες επιρροές από Joy Division, Interpol, Editors etc…. Ο David Francisco στο μπάσο, ο Nuno Francisco o αδελφός του, στα τύμπανα, ο Miguel Sousa Moreira (Mike) Κιθάρες/Synths και ο Billy (Vox Machina) στα φωνητικά (δεν πρέπει να παραλείψουμε να πούμε για την ε κ π λ η κ τ ι κ ή  ομοιότητα της φωνής του με αυτή του Paul Banks των Interpol) προσφέρουν την γνωστή, καλή και δοκιμασμένη συνταγή του post-punk  και κυκλοφορούν το 2008 το παρθενικό ΕΡ τους με τίτλο “Roll”!
H κυκλοφορία αυτή προσελκύει το ενδιαφέρον της Compact Records με την οποία και υπογράφουν συμβόλαιο. Λίγο καιρό αργότερα έρχεται και η παρθενική τους κυκλοφορία υπό τον τίτλο “Mirrors” τον Μάιο του 2010. Το πρώτο single “Shadows” είναι δυνατό και μάλλον αγχώνει τους Interpol!!!!. Στο μεσοδιάστημα κυκλοφορούν μεσω ενός ΕΡ και την διασκευή στο “Into My Arms” του Nick Cave.
Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “1984”. Πρόκειται για ένα δίσκο πραγματικά ποιοτικό, γεμάτο από μελωδίες με κρυστάλλινη παραγωγή και με μουσικό και στιχουργικό περιεχόμενο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ήδη φτασμένες μπάντες της σκηνής!
 Ήδη το πρώτο single τους με τίτλο “Still Alive” ακούγεται σε μεγάλα Indie Clubs της Αγγλίας και της Ευρώπης.
Πραγματικά υπάρχουν πολύ καλά κομμάτια σ’ αυτόν τον δίσκο (όπως τα Walking On A Fire Line, 1984, Danger…) χωρίς να μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις κάποιο…
Θα μπορούσε άνετα να πλασαριστεί σαν το καινούριο LP των Interpol.

Tracklist
01 Walking On A Fire Line
02 Still Alive
03 Faith
04 1984
05 A Cloud Over Time
06 Room 101
07 Sacer Mater
08 Danger
09 Sex With Pleasure Is Crime
10 Made of Stars
11 We Are the Dead
12 We Are The Dead (feat João Rui from A Jigsaw)

http://www.uniformproject.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: