Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

To the North - "Lustre" [2011]

To "Lustre" είναι το ντεμπούτο άλμπουμ της τετραμελούς μπάντας από το Brisbane της Αυστραλίας που παίζει ένα μοναδικό στυλ μουσικής που ακροβατεί ανάμεσα στην jazz, το indie και το punk. Μετά από την τελευταία τετραετία που κυκλοφόρησαν διάφορα EPs, αυτή η κυκλοφορία τους πετυχαίνει ίσως στην καλύτερη συγκυρία της καριέρας τους. Με έντονες επηρροές από jazz, οι "δαντελένιες" κιθάρες συνοδεύονται από ένα απαλό, μελωδικό μπάσο σε συνδυασμό με τα drumms από ένα από τους κορυφαίους drummers της Αυστραλίας και μία συναισθηματικά φορτισμένη φωνή.

Οι Bryce Moorehead και David Williams κατάφεραν σε αυτό το άλμπουμ να αποβάλλουν το προφανές χαμηλό και νωχελικό τους ήχο και να έχουν μία απίστευτα ζωντανή ενέργεια σε όλη την ηχογράφηση. Για μία μπάντα με μία μόνο κιθάρα υπάρχει μεγάλη ποικιλότητα στη σύνθεση και η κιθάρα, αν και ακόμη παραμένει ξέφρενη, επιδεικνύει κάποια συγκράτηση και αφήνει τα τραγούδια να "αναπνεύσουν".

Ο απελευθερωμένος ρυθμός και δομή δείχνουν καθαρά τις jazz καταβολές τους και μία φρέσκια δυναμική που παγιώνεται με τη χρήση της τρομπέτας στο "Rescue and Return" αλλά και με το κλείσιμο του άλμπουμ στο "To Question The Moment" που ακούγεται επικό και αρμόζει τέλεια στη γεμάτη πάθος και με εναλλαγές αφήγησης/ άσματος φωνή του τραγουδιστή. Καλές στιγμές του άλμπουμ, επίσης, το εναρκτήριο και δυναμικό "Release The Brakes", το "No Alibi" με το απίστευτο μπάσο στην έναρξη, το μελωδικό "Clear Signal" και τα αρκετά αυτοσχεδιαστικά "Soft Light Through Plain Glass" και "Indiscretion".

1. Release The Brakes
2. No Alibi
3. Doubt The Shadow, Not The Son
4. Clear Signal
5. Soft Light Through Plain Glass
6. Rescue and Return
7. Indiscretion
8. Progress Broke The Saddle
9. To Question The Moment

http://www.myspace.com/tothenorth

http://tothenorth.bigcartel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: