Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

The Kooks- "Junk of the Heart" [2011]

Η τετραμελής ποπ μπάντα από το Brighton επιστρέφει με το τρίτο studio άλμπουμ της, μετά το ντεμπούτο έκπληξη τους "Inside in/ Inside out" (No2 στη Μεγάλη Βρετανία) αλλά και το ακόμα πιο επιτυχημένο δεύτερο τους άλπμουμ "Konk" (που έφτασε στην κορυφή των charts στο μεγάλο νησί). Η παραγωγή του άλμπουμ ανήκει στον Tony Hoffer (παραγωγό στους Beck, Air, Belle & Sebastian) και η ηχογράφηση έγινε στο Sound Factory (Los Angeles) και στα Sarm Studios (Λονδίνο).

O pop ρυθμός του "Taking Pictures of You" και οι ηχοι του bongo στο "Fuck the World Off" λειτουργούν τέλεια στο να φτιάξουν ένα ήρεμο, χαλαρό ρυθμό που διαρκεί σε όλο το άλμπουμ. Το κουαρτέτο από το Bristol διατηρούν ένα pop ήχο, επιδεικνύοντας τις επιρροες τους από τους Beatles στο ορχηστρικό "Time Above Earth" αλλά και δανειζόμενοι λίγο από την αρμονία του "Twist & Shout" και το πιανο και το μπάσο στο "Mr. Nice Guy."

Το άλμπουμ γενικά έχει μια καθαρά pop αισθητική, με μοναδική εξαίρεση το "Runaway" που ξεφευγει σε χορευτικές κιθαριστικές και synth φόρμουλες. Στο "Rosie" , από την άλλη, το μπάσο ισορροπεί απέναντι σε μια αισθητική της ποπ των sixties, με πνευστα και ακουστικές κιθάρες συνεισφέροντας σε ένα πολύ ήρεμο και "θαμπό" τόνο. Στο "Killing Me" έχουμε καθαρά πιο seventies ρυθμούς και προσφέρει ένα διάλειμμα από το άερινο "Eskimo Kiss" και το πιο φολκ "Petlulia." Οι Kooks, εν κατακλειδει, κρατάνε ψηλά τη σημαία της αγνής βρεταννικής pop.

Tracklist:
1. "Junk of the Heart (Happy)" – 3:07
2. "How'd You Like That" – 3:14
3. "Rosie" – 3:10
4. "Taking Pictures of You" – 2:42
5. "Fuck the World Off" – 2:52
6. "Time Above the Earth" – 1:54
7. "Runaway" – 3:00
8. "Is It Me" – 3:30
9. "Killing Me" – 3:25
10. "Petulia" – 2:42
11. "Eskimo Kiss" – 3:34
12. "Mr. Nice Guy" – 2:40
13. "Carried Away" (Bonus Track Exclusive to iTunes) - 4:02


Δεν υπάρχουν σχόλια: