Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

S.C.U.M. - "Again Into Eyes" [2011]


Το post-punk/ art-rock συγκρότημα των S.C.U.M (δηλαδή Society For Cutting Up Men από το ομώνυμο φεμινιστικό μανιφέστο του 1968) από το Λονδίνο, δημιουργήθηκε το 2008 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο single της μπάντας με τίτλο Visions Arise.

Πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσαν μια αγγλική περιοδεία με τους The Kills. Αρχικά τους είχε κολλήσει η ταμπέλα "Little Horrors", λόγω του ήχου τους αλλά και γιατί ένα μέλος τους είναι αδερφός του μπασίστα των The Horrors, Rhys Webb, αλλά μάλλον ο χαρακτηρισμός τους αδικεί, (μικρό κουτσομπολιό, ο Samuel Kilcoyne είναι γιος του Barry Smith των Add N to X)

Τον Ιούλιο τους επέλεξαν οι Portishead για να εμφανιστούν στο φεστιβάλ All Tomorrow's Parties. Τον ίδιο μήνα, και συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου, κυκλοφόρησε και το δεύτερο single των S.C.U.M, με τίτλο “Amber Hands” από τον επερχόμενο πρώτο τους δίσκο.

ΤοAgain Into Eyes”, όπως ονομάζεται, θα κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου σε παραγωγή των Ken και Jolyon Thomas (οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Sigur Ros, M83, David Bowie και Psychic TV) για λογαριασμό της Mute ( το σπίτι των Depeche Mode, των Erasure, των Nitzer Ebb, των Goldfrapp….)

Ακούγοντας τον δίσκο αντιλαμβάνεσαι ακαριαία την έκδηλη αγάπη τους για τον David Bowie και την λυρική του εκδοχή στο rock.

Tracklist:

1. Faith Unfolds
2. Days Untrue
3. Cast Into Seasons
4. Amber Hands
5.
Summon The Sound
6. Sentinal Bloom
7. Requiem
8. Paris
9. Water
10. Whitechapel

Δεν υπάρχουν σχόλια: