Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Silver Rocket - "Silver Rocket" EP

Οι Ιταλοί Silver Rocket έχουν κάνει αίσθηση στην indie μουσική σκηνή.
Αυτό είναι το πρώτο τους EP με πέντε τραγούδια (εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2010 από τη γερμανική afm) και προσφέρεται δωρεάν στους ακροατές του. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του, το τριμελές γκρουπ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του indie κοινού. Είναι μια 26λεπτη απόλαυση garage rock με ασταμάτητα beats, βρωμικες κιθάρες και καθαρό rock and roll.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια στο EP είναι κλασσικά αλλά αυτό είναι το δυνατό σημείο του. Ξεκινά με το Crack It Up, με τα drums να θυμίζουν Bloc Party, αλλά μετά προχωρά σε πιο indie ρυθμούς με μοντέρνα φωνητικά και μονότονο μπάσο και είναι ίσως το πιο αξιομνημόνευτο track στο EP κάνοντας το ιδανικό άνοιγμα για ένα πραγματικό σπουδαίο album.

Παράλληλα, το "Victor", είναι ένα από τα πιο αργά tracks του album. Τα φωνητικά θυμίζουν Julian Casablancas στα καλυτερα του. Από την άλλη, το "Walked Away" είναι ένα μακροσυρτο, ελαφρώς progressive τραγούδι το οποίο δείχνει να πειραματίζεται με τα όργανα. Ξεκινά νωχελικά και μεταλάσσεται μετά το πρώτο δίλεπτο σε ένα κλασσικό garage ύμνο.

Tracklist:
1. Crank It Up (3:20)
2. Victor (3:08)
3. Unfair Games (3:42)
4. A Prerogative (4:54)
5. Walked Away (11:06)


Δεν υπάρχουν σχόλια: