Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Kasabian-" Velociraptor!" (2011)

Η πενταμελής μπάντα από το Leicester είναι πάλι κοντά μας με το τέταρτο προσωπικό τους άλμπουμ Velociraptor! και υπόσχονται να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της indie rock σκηνής του μεγάλου νησιού.Ήδη, ο Serge Pizzorno με μια κάπως υπερφίαλη δήλωση τόλμησε να δηλώσει για το άλμπουμ ότι μιλάμε για το πιο κλασσικό άλμπουμ της τελευταίας 15ετίας. Το άμπουμ ξεκίνησε να ηχογραφείται το Νοέμβριο του 2010 με παραγωγό το Daniel Nakamura, κατά κόσμον Dan the operator.

Από το ξεκίνημα του άλμπουμ, η ευχέρεια τους με τα beats και τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία δείχνει πόσο σύγχρονοι παραμένουν και ότι θέλουν και πάλι να ρισκάρουν. Στα τρία πρώτα tracks του άλμπουμ, φαίνεται η μελωδία να έχει τον πρωτο λόγο και δείχνει ότι αυτό το άλμπουμ είναι πιο πολύ Beatles παρά Oasis. Το ‘La Fee Verte’ θυμίζει έντονα το "Lucy in the sky" αλλά είναι πιο πειραματικό και πιο κοντά στο στυλ τους. Το πρώτο single, Switchblade Smiles, έδειξε με το πρώτο άκουσμα ότι ο ήχος του προηγούμενου West Ryder Pauper Lunatic Asylum δείχνει πια πολύ παλιός. Ευτυχώς για τους πολυάριθμους οπαδούς της μπάντας, δεν έχουν εγκαταλείψει πλήρως το Planet Rock και το υπόλοιπο άλμπουμ ακροβατεί ανάμεσα σε garage και psychedelic τόνους. Το "Days Are Forgotten" είναι ένα κλασσικό Kasabian τραγούδι με μπλουζ ριφάκια, βρώμικες κιθάρες και αλληγορικούς στίχους.

'Οσον αφορά τα αργά κομμάτια του άλμπουμ, το Acid Turkish Bath έχει τις ανατολίτικες επηρροές του Switchblade Smiles αλλά θυμίζει επικίνδυνα Kula Shaker, ενώ το Goodbye Kiss είναι ευχάριστο μεν αλλά όχι αξιοσημείωτο. Το ‘I Hear Voices’ δειχνει το πιο ενεργητικό track αν και δείχνει μια κυνικότητα την ίδια στιγμή που με το ‘Re-Wired’ αναμιγνύουν τις διάφορες επιρροές τους σε ενα δελεαστικό ρυθμό που έχει μία ενέργεια που σε καθηλώνει. Τέλος, το "Neon Noon" που κλεινει το αλμπουμ αναμιγνύει την αναλογική electro με ακουστικές κιθάρες και μια πενθιμη αργόσυρτη μελωδία.

Το "Velociraptor!" τελικά δεν είναι το κλασικό άλμπουμ όπως ισχυρίζεται ο Pizzorno αλλά ούτε και το απόλυτο stadium rock άλμπουμ. Απλά δείχνει ότι οι Kasabian είναι μια μπάντα που ακόμα πειραματίζεται μέχρι να βρουν τι ακριβώς θέλουν να γίνουν αλλά το κάνουν πετυχημένα.

Tracklist:
1. "Let's Roll Just Like We Used To" 4:47
2. "Days Are Forgotten" 5:21
3. "Goodbye Kiss" 4:04
4. "La Fée Verte" 5:47
5. "Velociraptor!" 2:51
6. "Acid Turkish Bath (Shelter from the Storm)" 6:01
7. "I Hear Voices" 3:58
8. "Re-wired" 4:44
9. "Man of Simple Pleasures" 3:51
10. "Switchblade Smiles" 4:13
11. "Neon Noon" 5:20

http://www.kasabian.co.uk/

http://www.myspace.com/kasabian

Δεν υπάρχουν σχόλια: