Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Blood Red Shoes - 'Blood Red Shoes' (2014)


Οι Blood Red Shoes είναι μια alternative rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2005 στο Brighton και αποτελούνται από τους Steven Ansell (φωνητικά και drums) και Laura-Mary Carter (φωνητικά και κιθάρα), παλιά μέλη των Cat on Form και Lady Muck αντίστοιχα.

Κυκλοφόρησαν τέσσερα 7” σε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες (Jonson Family, Try Harder, Abeano/XL, Drowned in Sound) για να ακολουθήσουν τα singles 'It’s Getting Boring By The Sea' και 'I Wish I Was Someone Better' και ακολούθως το ντεμπούτο τους άλμπουμ 'Box of Secrets' από τη Mercury Records το 2008. Τα δύο επόμενα 'Fire like This' (2010) και 'Ιn Time to Voices' (2012) κυκλοφόρησαν από τη V2 ενώ το τέταρτο και ομώνυμο κυκλοφορεί στις 3 Μαρτίου, αυτή την φορά, από την Jazz Life με την παραγωγή να υπογράφεται από τους ίδιους και την ηχογράφηση να έχει γίνει στο Βερολίνο σε διάστημα 6 μηνών.

Το ντουέτο σε αυτό το άλμπουμ πετυχαίνει να βγάλει ένα γεμάτο αυτοπεποίθηση και αρκετά “ωμό” ήχο με το ‘Welcome Home’ να ξεκινάει εκρηκτικά σε ένα δίλεπτο καταιγιστικών κιθαριστικών riffs και να δίνει πάσα στο σαφώς πιο λυρικό ‘Everything All At Once’. Το δεύτερο υποψήφιο single ‘An Animal’ συνεχίζει σε punk ρυθμούς με τα παραμορφωμένα φωνητικά σε στυλ Black Keys σε συνδυασμό με “βαριές” κιθάρες ενώ η Carter αναλαμβάνει τα φωνητικά στο πιο μελωδικό ‘Grey Smoke’ παραπέμποντας έντονα σε Karen O (Yeah Yeah Yeahs).

Στο ‘Far Away’ τα φωνητικά μοιράζονται σε ένα αρκετά ρυθμικό τραγούδι με το ‘The Perfect Mess’ να ξεκινάει σχεδόν ηλεκτρονικά και να μεταλλάσσεται σε ένα alternative indie rock hit που σου σφηνώνεται κυριολεκτικά στο μυαλό. Αρκετά πιασάρικο και το ‘Behind The Wall’ με επαναλαμβανόμενο ρεφρέν ενώ η electronica επανέρχεται ανεπαίσθητα στο ‘Stranger’ (το πιο διαφορετικό τραγούδι του άλμπουμ...) και το ‘Don’t Get Caught’ να καθοδηγείται από τα drums του κυρίως και λιγότερο από τις ρυθμικές του κιθάρες.

Γενικά, οι Blood Red Shoes μας δίνουν ένα απόλυτα αξιόπιστο δίσκο με τον ακατέργαστο ήχο να παραμένει χαρακτηριστικός τους και ο άψογη εναλλαγή τους στα φωνητικά με την εμπλοκή της Carter κυρίως σα δεύτερη φωνή τους ανεβάζει επίπεδο όσον αφορά την ερμηνεία των τραγουδιών.

Τracklist:
  1. Welcome Home
  2. Everything All At Once
  3. An Animal
  4. Grey Smoke
  5. Far Away
  6. The Perfect Mess
  7. Behind A Wall
  8. Stranger
  9. Speech Coma
  10. Don't Get Caught
  11. Cigarettes in the Dark
  12. Tightwire
Official site:


Δεν υπάρχουν σχόλια: