Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Candy Claws - 'Ceres & Calypso in the Deep Time' (2013)


Οι Candy Claws είναι μια dream pop μπάντα που ζει και δραστηριοποιείται μουσικά στο Fort Collins του Colorado. Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2009 “In The Dream Of The Sea Life” από την Ιρλανδική Indiecater Records έδωσαν το μουσικό τους στίγμα με τη μοναδική μοντέρνα αισθητική τους και τη νοσταλγία στη μουσική τους. Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα το δεύτερο τους εγχείρημα ‘Hidden Lands’ από τη νέα τους μουσική στέγη Twosyllable Records να τους καθιερώσει στο μουσικό στερέωμα με ένα ήχο που παρέπεμπε σε πρώιμους Animal Collective και μεταγενέστερους Mercury Rev.
Το νέο τους άλμπουμ έχει τίτλο “Ceres & Calypso in the Deep Time” και επιβεβαιώνει τον τίτλο του μιας και μοιάζει να είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή χωρίς να ακούγεται πεπαλαιωμένο ούτε κάποιο κακέκτυπο παλιότερης εποχής αλλά αντίθετα πρωτοποριακό και πνευματώδες. Σε σχέση με το προγενέστερο τους “Hidden Lands” οι κύριες διαφορές είναι στη δομή των συνθέσεων που είναι πλέον περισσότερο τραγούδια παρά μουσικά θέματα. Είναι μία ακουστική εμπειρία αλλά ταυτόχρονα και ένα έντονα κλειστοφοβικό άλμπουμ.
Το εναρκτήριο ομώνυμο τραγούδι ακούγεται σαν το “Cover Me (Slowly)” των Deerhunter, με ένα fuzzy μπάσο και το όργανο να ακούγεται στο βάθος. Οι pop αναλαμπές τους στα “Transitional Bird (Clever Girl)” και “White Seal (Shell & Shine)” είναι αναμεμιγμένες με psych rock riffs. Οι ορχηστρικές προσθήκες από το Νεοϋορκέζο συνθέτη Bryan Senti ειδικά στο δεύτερο μισό του άλμπουμ όπως για παράδειγμα στο ‘Birth of the Flower (Seagreen)’- που ακούγεται και σαν My Bloody Valentine- δίνει μια άλλη διάσταση στις συνθέσεις τους. Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό ‘Fell In Love, At the Water’ και το εξαιρετικό ‘Pangaea Girls – Magic Feeling’ ολοκληρώνουν την ακουστική εμπειρία που μεταφέρει τον ακροατή του άλμπουμ σε άλλες εποχές και μέρη.
Το “Ceres & Calypso” θα είναι αναμφίβολα ένα από τα ιδιαίτερα άλμπουμς του 2013 αν και σίγουρα θα ακουστεί από ένα πολύ συγκεκριμένο μουσικό κοινό. Σίγουρα όμως, από το κοινό αυτό θα λατρευτεί και θα μείνει για πολύ καιρό στις πρώτες προτιμήσεις του όταν θέλει να ακούσει κάτι για να αποδράσει μουσικά και όχι μόνο…

Tracklist:
1. Into the Deep Time (One Sun) 03:01
2. White Seal (Shell & Spine) 03:44
3. Fell in Love (At the Water) 04:01
4. Pangea Girls (Magic Feeling) 03:11
5. New Forest (Five Heads of the Sun) 03:23
6. Transitional Girl (Clever Bird) 04:25
7. Fern Prairie (Charade) 03:19
8. Fallen Tree Bridge (Brave Rainbow) 03:29
9. Birth of the Flower (Seagreen) 03:47
10. Fern Lake (Illusion) 03:34
11. Night Ela (Mystic Thing) 05:04
12. Where I Found You (One Star) 03:07

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: