Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Οι Nu Sensae για πρώτη φορά στη Θεσσαλονικη


Mια απο τις πλεον ανερχομενες μπαντες στο χωρο τις grunge/noisey punk σκηνης για πρωτη φορα στη Θεσσαλονικη για μια και μοναδικη εμφανιση..

 Tο εκρηκτικό punk τρίο τών Nü Sensae για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη


Οι Nü Sensae σχηματίστηκαν λοιπόν το 2007 στο Βανκούβερ από την σερβικής καταγωγής Andrea Lukic και τον Daniel Pitout εκ Νοτίου Αφρικής. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους, ομώνυμο, LP (Nü Sensae, 2008) και ακολουθούν αλλεπάλληλα singles και ΕP (Three Dreams, Sorrow, Tea Swamp Park μόνο το 2010) μέχρι να κάνουν την πρώτη τους εντύπωση με το ΤV, Death And The Devil LP του 2010 (Nominal Records), δίσκος που απέσπασε πολύ καλές κριτικές στην punk σκηνή της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Το 2012, με την προσθήκη του κιθαρίστα Brody McNight, κυκλοφορούν το Sundowning (Suicide Squeeze, 2012), έναν καταιγιστικό δίσκο με πολύ πιο βαρύ και σκοτεινό ήχο, δείγμα της προσθήκης μιας ηλεκτρικής κιθάρας στο ούτως ή άλλος ποτισμένο με οργή μουσικό ιδίωμα τους.
Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα νέο συγκρότημα, χωρίς αυτό να σημαίνει αποστασιοποίηση από τον ήχο που καλλιεργήθηκε ως δυαδικό σχήμα. Τα φωνητικά της Andrea εναλλάσσονται περνώντας από κραυγές σε τραγουδιστά μέρη μέχρι και σε περάσματα που θυμίζουν spoken word, τα τύμπανα σταματάνε απότομα, ξαναρχίζουν, κρατάνε όλο το ευαίσθητο μουσικό οικοδόμημα όρθιο, ενώ η κιθάρα επιτρέπει την μετάβαση σε ήχους σκληρούς μεν, σχεδόν ψυχεδελικούς ανά στιγμή δε.
Το όλο μαρτυρά ένα συγκρότημα που έχει απορροφήσει όλα τα μαθήματα των διαφόρων εκφράσεων της Αμερικάνικης punk σκηνής (hardcore, noise, riot grrl, grunge) και αναζητά νέους και πρωτότυπους τρόπους να τους εκφράσει.
Προσθέστε σε αυτά και την ανεξάρτητη γυναικεία περσόνα της Andrea που συνεχίζει την θυμωμένη παράδοση της Kim Gordon (Sonic Youth) και της Kat Bjelland (Babes in Toyland) και του περήφανου gay ακτιβιστή Daniel και έχετε ένα συγκρότημα που δεν διστάζει να εξερευνήσει σκοτεινά στιχουργικά μονοπάτια.

Το όλο αποτέλεσμα προϊδεάζει μια ζωντανή παρουσία με ένταση, θόρυβο και ιδρώτα, τόσο επί όσο και εκτός σκηνής.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι The U.N. Band , οι The Family Idiot και οι The Sfentones.

Nu Sensae (CANADA)
+
U.N (SKG)
+
The Family Idiot (SKG)
+
The Sfentones (SKG)

τιμες εισιτηριων :

προπωληση : 10 ευρω
ταμειο : 12 ευρω

σημεια προπωλησης :

ticket house / nephilim / lotus / stereodisc

 Οι πορτες ανοιγουν στις 21.00Δεν υπάρχουν σχόλια: