Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

The Exploding Boy – "The Black Album" (2011)


Το "The Black Album" είναι η τρίτη μεγάλη κυκλοφορία από το Σουηδικό indie-post-punk-wave συγκρότημα The Exploding Boy. Οι The Exploding Boy είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα της Σουηδικής εναλλακτικής pop / rock σε ολόκληρη την Ευρώπη, ήταν το συγκρότημα που πήρε εκπληκτικές κριτικές για το προηγούμενο άλμπουμ τους "Afterglow" (2009). Το συγκρότημα ακολούθησε την κυκλοφορία του "Afterglow" με περισσότερες από 30 ζωντανές εμφανίσεις μόνο στη Γερμανία. Τα singles "London", "Heart Of Glass" και "40 Days", από το παραπάνω άλμπουμ, όλα ανέβηκαν στο top 10 στα επίσημα γερμανικά alternative chart (DAC). Το άλμπουμ ψηφίστηκε ως "Album Of The Year" στο βελγικό περιοδικό Dark Entries, και το σουηδικό περιοδικό Zero το αποκάλεσε «το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς στο είδος του».

Οι The Exploding Boy συχνά συγκρίνονται με νεότερα συγκροτήματα όπως οι Interpol και οι The Mary Onettes, αλλά και με κλασικά συγκροτήματα όπως οι The Cure ή οι Joy Division....

Ακριβώς όπως και στο "Afterglow" υπάρχουν δέκα τραγούδια σε αυτό το CD με τον ήχο μιας φρέσκιας ομάδας που απομένει να ταξιδέψει για την επιτυχία. Ο ήχος τους ακόμη δεν χάλασε, όπως συμβαίνει με άλλους "νεοεισερχόμενους".



Tracklist

01. Human
02. I Am Truth
03. Torn
04.
Dark City
05. Loneliless
06. Sweet Little Lies
07. Talking Back
08. Get Out Of My Head
09. Here Comes The Rain
10.
The Man

Δεν υπάρχουν σχόλια: