Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Plastique Noir - "Affects" [2011]


Οι Plastique Noir δημιουργήθηκαν στο τέλος του 2005 από πρώην μέλη από underground μπάντες από την Fortaleza στην Βραζιλία. Κουρασμένοι από τους περιορισμένους ορίζοντες στην στατική σκηνή τους (δηλ. το heavy metal και το hardcore), οι Airton S. Nepomuceno, Marcio Benevides, Danyel Fernandes και Max Bernardo αποφάσισαν να επωφεληθούν από την αναβίωση του post-punk και να αποδείξουν ότι η Βραζιλία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και samba.
Οι Plastique Noir επαναφέρουν το gothic rock / darkwave από την δεκαετία του 80 και του 90, αλλά πάντα με μια σύγχρονη προσέγγιση, η οποία προσθέτει στοιχεία του death rock, industrial, ethereal, new romantic, punk rock και electro. Το όνομά τους το πήραν από το σάκο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πτωμάτων σε νεκροτομεία (μαύρος πλαστικός σάκος, στα γαλλικά). Η μουσική, ζοφερή αλλά χορευτική, είναι ο τέλειος σύντροφος στους στίχους του Nepomuceno για μύθους, φρίκη, νοσηρότητα, μελαγχολία και τρέλα που δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση των απειρων παθών της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.
Όλες οι προηγούμενες κυκλοφορίες των Plastique Noir μέχρι σήμερα είναι - Offering (ντεμπούτο demo 2006), Urban Requiems (promo EP 2006/2007), Those Who Walk By The Night (Η Remixes) (promo EP 2008) και το Dead Pop (album 2008).

Έτσι, εάν είστε λάτρεις των She Wants Revenge, Joy Division, The Sisters Of Mercy, Depeche Mode, The Cure, Bauhaus κλπ., μην τους χάσετε.


Tracklist
01 Rose Of Flesh And Blood
02 Fugitive Dawn
03 Sin Hunter
04 Houdini
05 Mazela Takes A Walk
06 Emerging Rats
07 Other Spheres
08 A Dream Inside A Dream (Inside A Dream)
09 I Disappear
10 Mara Hope
11 Blind Voyeurs
12 Abolition
13 Never Look For People Like U


http://www.myspace.com/plastiquenoir

http://www.plastiquenoir.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: