Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Tamaryn – "The waves"


Όταν μια μπάντα συνδυάζει τους Cocteau Twins και My Bloody Valentine στο ντεμπούτο της τότε σίγουρα αξίζει της προσοχής μας.
Το να αποκλίνεις από ήδη γνωστές φόρμες είναι κάτι που δεν το κάνουν πολλοί,αλλά στο συγκεκριμένο μουσικό είδος τέτοιου είδους συμπεριφορά εμφανίζεται πολύ συχνά! Το μουσικό μονοπάτι που ονομάζεται pop-shoegaze θα μπορούσε να είναι πολύ πιο βατό αν είχε σημανθεί άριστα και αν ήταν κατάσπαρτο με "μάτια γάτας",αλλά και πάλι αυτό το τρομερό δίδυμο από το Σαν Φρανσίσκο θα το αγνοούσε επιδεικτικά,μένοντας σταθερό στη δική του πορεία που την ορίζει ο ευρύς fuzz-αριστός ήχος τους σε συνδυασμό με το σύγχρονο minimal wave!
Με ηγέτη έναν πρώην υπεύθυνο ψυχιατρείου (ο οποίος έχει το ίδιο επίθετο) οι Tamaryn δημιουργούν ένα ντεμπούτο σπάνιας ομορφιάς. Εάν το Beach House των Teen Dream ορίζει το φωτεινό και χαρωπό shoegaze pop,το The Waves των Tamaryn έχει τον μελαγχολικό τόνο του Φθινοπώρου,και μοιάζει με εγκαταλελειμένο σπίτι κάτω από έναν γκρίζο ουρανό και κάτω από τόνους στάχτης.
Ως εκτούτου το εισαγωγικό-ομώνυμο τραγούδι μοιάζει σαν ένα τραγούδι των Banshees της εποχής του A Kiss in the Dreamhouse,με Slowdive περάσματα,και με ένα κρυστάλλινο μπάσο το οποίο μοιάζει να προσπαθεί να κατατροπώσει την κιθάρα του Rex John Shelverton αφήνοντας μια αίσθηση παγωμάρας. Το Choirs of Winter θυμίζει τους πρώιμους

Οι εννέα συνθέσεις του "The waves", η ολοκλήρωση του οποίου θα ήταν αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή του Rex John Shelverton ξυπνούν θολές αναμνήσεις απρόσιτα νοσταλγικών εικόνων πλάθοντας μία ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει από την αρχή μέχρι το φινάλε. Αν ποτέ αγαπήσατε την Hope Sandoval και τους Mazy Star μην το σκέφτεστε και πολύ...


http://www.myspace.com/imagesmusic

Tracklist:

1. The Waves
2. Choirs of Winter
3. Love Fade
4. Haze Interior
5. Sandstone
6. Coral Flower
7. Dawning
8. Cascades
9. Mild Confusion

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

For most up-to-date information you have to visit world-wide-web
and on internet I found this website as a most excellent web page for most up-to-date updates.
Also visit my website :: best natural cures for insomnia