Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Pete Yorn - Pete Yorn




Ξεκίνησε από το South Jersey ως... ντράμερ. Το 2000 πήγε στο Los Angeles, άρχισε να γράφει μουσική για φιλμ και τηλεόραση. Γνωστοποιήθηκε περισσότερο με το σκορ της ταινίας 'Me, myself and Irene' των αδελφών Φαρέλλι (με τον John Carey), στο σάουντρακ της οποίας έβαλε και κομμάτι του, όπως και στη σειρά 'Dawson’s Creek'. Έγραψε και για τις ταινίες 'Bandits' (2001) 'Spider-Man' (2002).

Το αστείο είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον σημερινό του πρόσωπο, τουλάχιστο έτσι όπως εμφανίζεται σε τούτο τον έκτο του δίσκο. Είχε προηγηθεί το 'Musicforthemorningafter' (έτσι μονοκόμματο), το 2001, δίσκος που χρυσώθηκε μετά από μια καπάκι 18μηνη τουρνέ, το "Day I forgot" (2003) επίσης εξαιρετικό, Νο 18 στην Αμερική, και το "Nightcrawler" το (2006).

Ώσπου το 2009 και φέτος βγάζει 3 δίσκους τον έναν μετά τον άλλο. Το "Back & Forth" με παραγωγό τον Mike Mogis (Bright Eyes), ένα με την Scarlett Johansson το "Break-UP" και το φετινό "Pete Yorn" με παραγωγό τον Frank Black (από Pixies).

Το άλμπουμ του είναι το πιο ροκ και ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος. Always, Paradise Cove I, The Chase μερικά κομμάτια που ξεχωρίζουν αμέσως.

Tracklist:
Precious Stone
Rock Crowd
Velcro Shoes
Paradise Cove I
Badman
The Chase
Sans Fear
Always
Stronger than
Future Life
Wheels

http://www.myspace.com/peteyorn

Δεν υπάρχουν σχόλια: