Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

"Battle For The Sun" λέγετε ο νέος δίσκος των Placebo.



"Battle For The Sun" λέγετε ο νέος δίσκος των Placebo ο οποίος είναι έτοιμος και θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου.
Πρόκειται για τον 6ο δίσκο της βρετανικής μπάντας και πρώτος με νέο drummer, τον 22χρονο, Steve Forest ο οποίος αντικατέστησε τον Steve Hewitt. Ο τελευταίος ήταν μέλος των Placebo από το 1996 και αποχώρησε πέρυσι λόγω καλλιτεχνικών διαφορών.
Παραγωγός του album είναι ο Dave Bottrill (Tool, Deus) ενώ η ηχογράφηση έγινε σε studio του Τορόντο. Στο μεταξύ, η αλλαγή του drummer δεν ήταν η μοναδική αλλαγή αφού πλέον οι Placebo δεν ανήκουν στην Virgins Records ενώ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μόνοι την δουλειά τους. Να σημειώσουμε επίσης πως για πρώτη φορά η μπάντα εισάγει στον ήχο του και περισσότερα όργανα όπως τρομπέτες και σαξόφωνο.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και είμαι σε φοβερή διάθεση. Νιώθω ενθουσιασμένος. Υπάρχει πολύ ζωή στο γέρικο σκυλί», τόνισε ο frontman του συγκροτήματος, Brian Molko, αναφερόμενος στον εαυτό του. Και αν σας κάνει εντύπωση το γέρικο σκυλί σημειώστε πως οι Placebo θεωρούνται πλέον βετεράνοι της βρετανικής εναλλακτικής σκηνής.
Υπενθυμίζουμε πως τους Placebo θα τους δούμε (ξανά) το καλοκαίρι, αυτή την φορά στο πλαίσιο του φετινού Rockwave Festival.

Δεν υπάρχουν σχόλια: