Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Οι Βρετανοί iLiKETRAiNS στο Gagarin



Τι: iLiKETRAiNS + Electric Litany
Πότε: Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 21:00
Πού: Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ "Αττική". Τηλέφωνο: 210 8547600.


Τιμή Εισιτηρίου: 25 €
Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) + http://www.ticketpro.gr/ και το http://www.ticketpro.gr/.
http://www.iliketrains.co.uk/www.myspace.com/iliketrainshttp://www.electriclitany.com/www.myspace.com/electriclitanyΟι Βρετανοί iLiKETRAiNS είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα από τα σπουδαία νέα ονόματα του post-rock. Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου θα επισκεφτούν, για δεύτερη φορά, την Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space, περίπου ένα χρόνο μετά τη συγκλονιστική πρώτη τους εμφάνιση εκεί, τον περασμένο Ιανουάριο.
Η πενταμελής μπάντα από το Leeds έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της τα τελευταία δύο χρόνια αφού ο μελαγχολικός, έντονα μελοδραματικός και συχνά επικός ήχος τους φαίνεται πως μαγεύει κοινό και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε, το ίδιο συνέβη και στην πρώτη τους επίσκεψη εδώ.
Είναι δεδομένο πως, τα τελευταία χρόνια, πολλά σύνολα που ακολουθούν το συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας, λόγω της απήχησης που δείχνει να έχει το post-rock στο κοινό της. Η αλήθεια είναι πως βαφτίζονται, με ιδιαίτερη ευκολία, ως πρωτοπόρα ή νέες μεγάλες ελπίδες - χωρίς αυτοί οι χαρακτηρισμοί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το περσινό ντεμπούτο ολοκληρωμένο album τους Elegies To Lessons Learnt ήρθε να επιβεβαιώσει, στο σύνολό του, πως οι εντυπώσεις που είχαν αφήσει τόσο το mini album Progress Reform όσο και τα προηγηθέντα επικά singles Terra Nova και Spencer Perseval κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν.
Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές, αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι πως οι iLiKETRAiNS κατάφεραν να προσεγγίσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό το οποίο, πλέον, περιμένει με αγωνία τη νέα τους δουλειά, δείγματα της οποίας θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε live, για πρώτη φορά, το βράδυ της Κυριακής 23ης Νοεμβρίου, στο Gagarin 205.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι, προερχόμενοι από το Λονδίνο, Electric Litany, ένα νέο τριμελές group (με έναν Έλληνα στη σύνθεσή του) με ήχο που χαρακτηρίζεται από σαφείς shoegaze και post rock αναφορές και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: